motor

A belga Sarolea bemutatta a Manx 7 névre keresztelt elektromos kétkerekűt

Bizonyára sokaknak ismerős lehet a belga motorgyártó, a Saroléa, azonban talán még többen vannak, akik nem hallottak róla. A majd 165 éve alapított vállalat már-már eltűnt az iparból, azonban nemrég előrukkoltak legújabb modelljükkel, a teljesen elektromos hajtású Manx 7-essel.

A hat motor jobb, mint kettő

Gondolnád, hogy egy hat motorral hajtott repülőgép sokkal energiahatékonyabb és biztonságosabb, mind a hagyományos kétmotoros? Elsőre biztos furcsán hangzik, de az Oliver VTOL által tervezett repülőgép megszünteti a kétségeket.

A McLaren csapatfőnöke szerint az F1 jó irányba megy a zöldebb motorokkal

Martin Whitmarsh örül neki, hogy 2014-től kisebb és takarékosabb egységeket fognak használni a Forma-1-ben. Az 1.6 literes V6 turbók ráadásul sokkal jobban reflektálnak korunk követelményeire – emelte ki a McLaren Mercedes csapatfőnöke.

A Microsoft önműködő autója

A Microsoft és a Volvo együtt dolgoznak, hogy létrehozzanak egy új automatikus vezetési technológiát, amihez a HoloLens kiterjesztett valóság projectet is felhasználják. Azt mondják, ez egy hosszú távú együttműködés első lépése.

A Tesla E-Max a nyomásból nyer energiát

A Madella Simone által tervezett Tesla E-Max elektromos motorbicikli egyszerűen lenyűgöző.

A világ első 3D nyomtatott elektromos motorja

Egy új elektromos motorkerékpár, amely pénteken debütált a Németországban megtalálható Ottobrunnban, megalázta elődjeit számos kategóriában. A Light Rider névre hallgató jármű, melyet az APWorks, az Airbus leányvállalata hozott létre, egy olyan high-tech műalkotás, amelynek elemei 3D nyomtató segítségével készültek és csak villanymotor hajtja. Akár 80 km/h-val is tud menni. Erős váz és egyedi design jellemezi, akár 60 kilométert is meg bír tenni egyetlen feltöltéssel. A Light Rider talán egy új korszak kezdete a 3D nyomtatott járműveket illetően.

Alacsonyabb fogyasztású robogómotor a Hondától

A robogók, pláne amiket a Honda gyárt, nem igazán környezetbarát formáját valósítják meg a személyi közlekedésnek. Hála az újonnan kifejlesztett 125 cm3-es diesel motornak, a robogózás is gazdaságosabb és környezetkímélőbb lesz.

Bambuszból készült kipufogó Kínában

Bármilyen hihetetlen, de Kínában is élnek környezettudatos emberek, akik, ha nem is egészen hatékonyan, de megpróbálják óvni a környezetüket.

Bemutatkozik a Big Buddy Bike

Az kis, elektromos járművek elképesztően népszerűek tudnak lenni, hát még ha azok rendkívül egyedi külsővel érkeznek. Nincs ez másként a szlovén gyártású Big Buddy Bike-nál sem.

E-miglia 2011 – zéróemissziós országúti verseny

Idén második alkalommal kerül megrendezésre az elektromos hajtású járművek számára meghirdetett országúti verseny, az e-miglia. Az egyik nagy esélyes továbbra is a Tesla Roadster.