múzeum

A Lugo Történeti Múzeum energiahatékony megoldásai

A spanyolországi Lugo Történeti Múzeum rengeteg érdeklődőt vonz különleges hengeralakjával. Ezzel csak egy gond van: a sok autó elrontja a festői látványt.

A múzeum, melyet a sivatag ihletett

A hajlított fémből készült, futurisztikus Ordos Múzeum terveit 2005-ben készítette el a MAD Architects, és végre felépült a kínai Belső-Mongóliában. A fémzsalukból épített, űrkorszaki homlokzattal rendelkező épület passzív világítással és fűtő-hűtő rendszerrel van felszerelve.

Átalakult a Természettudományi Múzeum Dániában

Több neves építészeti stúdió állt össze, hogy a koppenhágai Természettudományi Múzeumot városi oktatási parkká alakítsák át.

Az új Dalí Múzeum fenntartható, gyönyörű és ellenáll az elemeknek

Az érdeklődők egészen 1980 óta látogathatták a floridai régi Dalí Múzeumot, ám idén megnyitotta kapuit az új Dalí Múzeum, amely eddig nagyon jó visszajelzéseket kapott. Mostantól a gyönyörű műalkotásokat egy olyan épületben csodálhatják meg a látogatók, amely maga is egy műalkotás.

Egy holland birtokon interaktív kertet építenek

A holland Soestdijk palota birtokot nemsokára teljesen át fogják építeni, és a hatalmas kertben egy új, kísérleti kert és üvegház kap majd helyet. Az Eden Soestdijk névre keresztelt kert egy interaktív, oktató utazásra invitálja majd a látogatókat.

Egy szén múzeumot hamarosan megújuló energiával fognak üzemeltetni

Az irónia új értelmet nyer hamarosan, Kentucky államban. Szerencsére a jó értelemben, hiszen egy ottani, szén bányászattal foglalkozó múzeum hamarosan megújuló energiával fog üzemelni.

Energia-hatékony múzeum Kínában

A most bemutatott, Észak-Kínában található múzeum célja, hogy a természet motívumait a kiállítótermen kívül is középpontba állítsák, mindezt úgy, hogy az energia hatékonyság elveit is figyelembe vegyék.

Földbe süllyesztett múzeum

Nem lehet elégszer kiemelni annak fontosságát, hogy amit megtermeltünk vagy létrehoztunk, minél több módon és minél hosszabb ideig tudjuk újrahasznosítani.

Így fog kinézni a Lucas Múzeum Los Angelesben

A George Lucas Museum of Narrative Art múzeumot már jó ideje tervezik, de eddig még nem sikerült egy végleges kinézeten megegyezni. Azonban most úgy tűnik, végre megépül a rég óta várt múzeum Los Angeles Exposition Parkjában.

Installáció újrahasznosított jelzőbólyákból

A londoni Victoria & Albert Museum történelmi épületének Cromwell Roadi bejáratát izgalmas installáció díszíti: egy futurisztikus, újrahasznosított közúti jelzőbólyákból álló előtető, amely a Heatherwick Studio „Designing the Extraordinary” című, szeptember
30-ig megtekinthető kiállításának egyik darabja.