napkollektor

Orbán Viktor döntött, 3 millió forintra pályázhat ha otthonát újítaná fel

Az új otthonfelújítási programban nem lesz elvárás a gyermeknevelés.

Otthonfelújítás: mire ad ingyen pénzt a kormány?

A kormány úgy számol, hogy az új otthonfelújítási program 20 ezer családi ház felújítását támogatja majd.

Megszűnt a rezsi ebben a magyar faluban, de hogyan csinálják?

Egy holland pár, Jeroen és Lennard, fenntartható luxusvillákat épített Irotán, Magyarországon, az EcoLodge komplexum keretében, hogy fellendítsék a regionális turizmust és bizonyítsák, hogy a luxus és a fenntarthatóság nem zárja ki egymást.

Támogatja az állam, hogy napkollektorra pályázzon

Magyarország új energiahatékonysági pályázatot tervez, amely 20 000 lakóingatlan energetikai megújulását támogatná 224 milliárd forint keretösszeggel, a cél a legalább 30%-os energiahatékonyság-javulás elérése.

Ez lenne a leghatékonyabb napkollektor?

Az Abora Solar spanyol vállalat új napelemes panelje rekord hatékonysággal, 17,8%-os napelemeket és 70%-os termikus hatásfokkal kombinálva, új szintre emeli a napelemes technológiát.

Az épület homlokzatára telepíthető napkollektorral fűthetjük a házunkat

A Fraunhofer ISE kutatóintézet napkollektoros homlokzati paneleket fejlesztett ki, amelyek hőszivattyúként működnek és ultra nagy teljesítőképességű betonból készülnek.

Fejlesztette hűtő- és tárolókapacitását a Szentes-Frigo Kft.

A Szentes-Frigo Kft. 275 millió forint támogatásból bővítette, korszerűsítette eszközparkját, és új hűtéstechnológiát telepített – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

70 éve magyar mérnök készítette el az első napenergiával fűtött házat

Hazánkba kevésbé ismert Telkes Mária neve és munkássága, pedig az Egyesült Államokban gyakran napkirálynőként is emlegetik.

Hogyan működik a vákuumcsöves napkollektor?

Sokan összekeverik a napelemeket és a napkollektorokat, pedig a különbség óriási a két panel között.

Mire jó a napelem és mire a napkollektor?

Sokan azt hiszik, hogy az említett két berendezés egy és ugyanaz, estenként rosszul használják őket fogalomként, pedig a napelem és a napkollektor között azon kívül, hogy a Nap energiája működteti őket igen jelentős különbségek vannak.