nukleáris energia

Negatív rekordokat döntögetnek az atomerőművek!

Sokan gondolják úgy, hogy az atomerőművek jelentik a megoldást jövőben a biztonságos és megbízható energiaellátásra. Ez azonban korán sincs így, főleg, ha az utóbbi időszak békés célú nukleáris statisztikáit elemezzük. 

A finn zöld párt szerint elkerülhetetlen a nukleáris energia használata

Érdekes nyilatkozatot tett a finn zöld párt négy tagja a nukleáris energiával kapcsolatban. Régen a párt teljes mértékben ellenezte a nukleáris energiát, azonban most négyen azt mondták, hogy elkerülhetetlen annak használata.

Romániában egyre népszerűbb a napenergia

Ha a naperőművek létrehozására irányuló beruházások mértéke a jelenlegi ütemben növekszik tovább, 2016-ra a nukleáris energiánál jelentősebb lesz a napenergia Romániában.

Hatékonyabban kezelhető a nukleáris hulladék

A nukleáris energiaipar számára máig nagy kihívást jelent a radioaktív hulladék kezelése. A kaliforniai Kurion “vitirification”, vagyis a veszélyes anyagokat üvegbe záró eljárása sokkal hatékonyabb és megbízhatóbb, mint a tartályok alkalmazása.

Hercegi ígéretek Szaúd-Arábiából

A világ első számú olajtermelő országa 100%-ban tiszta energiaforrásokra kívánja cserélni az olajat és a földgázt, ám a folyamat évtizedekig tarthat – állítja a királyi család egyik tagja.

Irán fejlesztené megújuló energia-iparát

Irán – amely ellen vitatott nukleáris programja miatt az Egyesült Államok és az Európai Unió gazdasági szankciókat léptetett életbe – külföldi befektetőket kíván toborozni megújuló energia-szektora fellendítéséhez.

Japán döntött az atomenergiáról

Japán kormánya bejelentette, hogy az ország teljesen felszámolja nukleáris létesítményeit 2030-ig. Fukusima az energiaellátási stratégiák felülvizsgálatát eredményezte, és Japán végül Svájc és Németország példája mellett kötelezte el magát.

Merre tart Japán energiapolitikája?

Tízezrek tüntettek Tokióban a nukleáris erőművek ellen július 29-én, vasárnap.