rendezvény

Csillagászati hetet tartanak a pécsi kulturális negyedben márciusban

A magyar űrhajósjelöltekkel találkozhatnak, és – egyebek mellett – a marsi lét feltételeiről és az univerzumról szerezhetnek ismereteket az érdeklődők a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a március 18. és 24. között zajló Csillagászati héten.

A Biodómban lesz látható februárban a Vadak ura családi musical

Különleges látványvilágú családi musical színhelye lesz a Fővárosi Állatkerthez tartozó Biodóm látogatóközpontja: a Vadak urát február 10-én és 11-én összesen négy alkalommal láthatja a közönség – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Középtávon a szakképzés adja meg a választ a szakemberhiányra

12 ezer látogató, 100 szakma, közel 50 standon az év pályaorientációs kiállításán, a „SzakMÁzz! Budapest”-en.

Utazz zölden – a fenntartható turizmus volt a Széchenyi-egyetem panelbeszélgetésének fókuszában

A fenntartható turizmushoz szigorú irányelvekre van szükség globálisan és helyben is – ez volt az egyik fő üzenete annak a panelbeszélgetésnek, amely a Széchenyi István Egyetem szervezésében valósult meg az intézmény Budapesti Innovációs és Képzési Központjában.

Félmilliós közönség előtt hódított a Tipo EV a müncheni Nemzetközi Autókiállításon

A klasszikus formavilág és a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete az IAA Nemzetközi Autókiállítás látogatóit is elbűvölte.

Az ÉKM támogatásával idén is megrendezik az Európai Mobilitási Hét programsorozatot

Minden évben szeptember 16-22. között rendezik meg Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatát, a Mobilitási Hetet és az Autómentes Napot, amely arra ösztönzi a közlekedőket, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) pénteken az MTI-nek eljuttatott közleményében.

EKF – Ökológiai Kulturális Hetet rendeznek augusztusban

Kulturális és művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit a Balatorium címmel megrendezendő Ökológiai Kulturális Hét augusztus 19. és 27. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részeként – tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

Ismét Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás az AMTS Automobil és Tuning Show-n

Ismét megrendezik a Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállítást az AMTS Automobil és Tuning Show keretében március 17-19. között a Hungexpón – tájékoztatta a szervező Autós Nagykoalíció (ANK) az MTI-t.