szélenergia

Egyszerre hasznosítja a szél- és napenergiát egy új fejlesztés

A tíz darab hibrid egységből álló rendszer rendkívül ellenálló.

Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol a szélenergia-ágazat fellendítésére

Annak érdekében, hogy az Európai Unió elérje 2023-as környezetvédelmi vállalásait, az Európai Bizottság azonnali intézkedéseket határozott meg az európai szélenergia-ágazat fellendítésére – tájékoztatott a brüsszeli testület kedden.

Felavatták a Hollandse Kust Zuid tengeri szélerőműparkot

A BASF, a Vattenfall és az Allianz – Vilmos Sándor holland királlyal együtt – ünnepli az Északi-tengeren létesített 1,5 gigawatt teljesítményű szélerőműpark felavatását.

Tiszta energiával foglalkozó start-up vállalkozással köt stratégiai partnerséget az ABB, hogy teljes körű szélenergia-portfóliót kínálhasson az ügyfelei számára

A szélturbinák teljesítményének és megbízhatóságának javítását szolgáló, vezető analitikai szoftverek beszállítójában, a WindESCo-ban szerez kisebbségi részesedést az ABB Hajtások üzletága.

Tízmilliárd eurós áramhálózati fejlesztés indult Németországban

Elkezdődött hétfőn Németországban az utóbbi évtizedek legnagyobb szabású áramhálózati fejlesztése, a SuedLink nagyfeszültségű távvezeték kiépítése, amelyre tízmilliárd eurót fordítanak.

Napelemekkel lehet újrahasznosítani a szélturbinákat

A Turn2Sun szélturbinák elhasznált lapátjaiból hozott létre fotovoltaikus tartószerkezetet.

Norvégia területeket jelölt ki tengeri szélerőműparkoknak

Norvégia húsz területet jelölt ki a partjai mentén szélerőműparkok telepítésére a 2040-re kitűzött 30 gigawattos (GW) áramtermelési kapacitás létesítéséhez – jelentette be kedden az NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) norvég energia- és vízügyi hatóság.

Belga miniszterelnök: tízszeresére kell növelni 2025-re az északi-tengeri szélenergia felhasználásával előállított energiát

Az északi-tengeri csúcstalálkozón részt vevők közös céljának nevezte Alexander De Croo belga miniszterelnök a szélenergia-termelési kapacitás növelését a jelenlegi, mintegy 30 gigawattról (GW) 2030-ra 120 gigawattra, 2050-re pedig legalább 300 gigawattra az északi-tengeri szélenergia felhasználásával.

Elérte maximális teljesítményét a világ legnagyobb szélturbinája

A Vestas prototípusát már decemberben telepítették Dániában, de csak most érte el csúcsteljesítményét.

Romániai tengeri szélfarmok és úszó napelemparkok építésében vállal szerepet az Egyesült Arab Emírségek állami energiavállalata

Romániai tengeri szélfarmok, illetve úszó napelemparkok építéséről állapodott meg hétfőn a romániai vízierőműveket működtető, piacvezető Hidroelectrica és az Egyesült Arab Emírségek állami tulajdonú megújulóenergia-vállalata, a Masdar – tudatta a román állami vállalat.