turizmus

Kerékpáros rekord született a Tisza-tónál

Kerékpáros rekord született a Tisza-tónál idén júliusban, amikor 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) Kiskörei Szakaszmérnöksége – olvasható a mesterséges tavat üzemeltető igazgatóság honlapján.

Újjáépült az olasz város a tavalyi földrengés után

Az olasz Amatrice városát korábban számtalan turista látogatta meg minden évben, főként a híres helyi tészta és a táj miatt. Ez azonban tavaly augusztusban megváltozott, hiszen egy 6,2-es erősségű földrengés tette a porral egyenlővé. Egy év elteltével viszont visszatérhet az élet a kis városba.

Felelős turizmus

A felelős turizmus arra törekszik, hogy a lehető legkisebb hatást gyakorolja a felkeresett vidék környezetére és kultúrájára. A felelős turista minimalizálja az általa okozott károkat és fogyasztásának tudatosságával előmozdítja a helyi emberek jólétét is.

Beárazott jegesmedvék

Érdemes-e finanszírozni a jegesmedvék védelmét az ár/érték arányuk alapján? – Kanada kormánya számára 2011-ben készült háttérelemzés a jegesmedvék gazdasági hasznáról.

Bambusz kutatóközpont az Amazonas-őserdőben

A London Eye-t is jegyző Marks Barfield Architects egy bambusz-kilátóból, egy majdnem 10 kilométernyi, a fák lombozata között húzódó hídrendszerből és a számítógépeknek otthont adó kis bambusz pavilonokból álló kutatóközpontot tervezett az Amazonas-medencébe. A kutatóközpont ajtaja nemcsak a tudósok előtt áll nyitva majd, hanem az őserdő világa iránt érdeklődő turisták előtt is.

Januárra kész a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztési koncepciója

Januárra készül el a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztési koncepciója – tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerdán az MTI-t.