vállalkozás

Százezer eurót kap a legjobb európai villamosenergia-tárolással foglalkozó startup

Nemzetközi pályázatot hirdetett a fenntartható energiával foglalkozó európai innovációkat felkaroló InnoEnergy, a kontinens leginnovatívabb, villamosenergia-tárolással foglalkozó startup vállalkozásait keresi, a nyertes százezer eurót kap.

Ausztrál, palackozott levegőt árulnak Kínában

Egy nagyon egyszerű ötletből jött létre egy ausztrál vállalkozás: a friss levegőt össze kell gyűjteni és el kell juttatni a légszennyezett Kínába. A Green & Clean Air, amelyet John Dickinson és Theo Ruygrok alapított, számos helyszínről gyűjti össze a legtisztább levegőt. Ilyen például, a Kék-hegység vagy Tasmania. Akkora a kereslet, hogy már új-zélandi levegőt is árulni fognak. 20 ausztrál dollárba kerül egy doboz, így kimondhatjuk, hogy a levegő luxuscikk lett.

A Google támogatása a fogyatékkal élő embereknek

Tavaly a Google bejelentette a Google Impact Challenge-t, melynek a lényege az volt, hogy nonprofit cégek olyan nyílt forrású technológiát hozzanak létre, amely segíti a fogyatékos emberek életét az egész világon. Több, mint 1000 cég jelentkezett 88 országból, közülük hirdette ki a Google a héten a 29 nyertest, akik között 20 millió dollárt osztottak szét.

Zöld munkahely – I. rész

Egy környezettudatos munkahely egészségesebb, kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után és hatékonyabb munkavégzést is eredményez. Legyen szó új állásról, jelenlegi munkakörödről, vagy akár egy saját vállalkozás elindításáról, mindig van lehetőséged egy zöldebb munkahely megteremtésére.

Fenntarthatósági Top 20, 2012

A Newsweek összeállította a fenntarthatóságban élen járó cégek 2012-es listáját. A világ 500 legnagyobb vállalkozását vizsgálták három fő kategória, a környezeti hatás, a környezetgazdálkodás és a környezettel kapcsolatos tájékoztatás szerint.

A fenntarthatóság a multik vesszőparipája lesz?

Miközben a kormányzatok a jelek szerint meglehetősen tehetetlenek a fenntarthatóság biztosításában, addig a világcégek, magánkézben lévő nagyvállalatok komolyabb vállalásokra készek ezen a téren, bár esetenként elég távoli célokat jelölnek meg.

Hazárdjáték elektromos buszokkal

Merész vállalkozást indított Angliában a Travel De Courcey nevű családi cég, mely három elektromos buszt fog üzemeltetni Coventry-ben. A projekt sikeressége azon múlik, hogy az akkumulátorok bírni fogják-e a nagy igénybevételt.

Márciusig lehet pályázni az energiatudatos vállalkozási díjakra

Márciusig lehet pályázni az energiatudatos vállalat, illetve az energiahatékony vállalat címre – közölte a Virtuális Erőmű Program (VEP) Iroda az MTI-vel.

Meghirdették az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatot

A vállalkozások energiahatékonyságának segítése érdekében – az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnökségével – meghirdették az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatot – tájékoztatták a szervezők az újságírókat szerdán Budapesten.