Környezetvédelem

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását

Az Európai Beruházási Bank (EIB) és a Deutsche Leasing megállapodást írt alá pénteken egy olyan hitelcsomag első, 50 millió eurós (mintegy 19 milliárd forint) részletéről, amely németországi, bulgáriai, magyarországi és más uniós tagországok kis- és középvállalkozásainak (kkv-k), valamint közepes piaci tőkeértékű vállalatainak zöld átátállást segítő lízingjeit támogatja.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing közös közleménye szerint a kedvező feltételek mellett biztosított hitel a zöld beruházások mellett a kohézióra fektet hangsúlyt. Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing a kis- és középvállalkozások, valamint a közepes piaci tőkeértékű vállalatok lízingjeit támogató projektet 560 millió eurós finanszírozással indította. A program olyan gépek és technológiák finanszírozására összpontosít, amelyek energiamegtakarítást, alacsony szén-dioxid-kibocsátású mobilitást és egyéb környezetvédelmi megoldásokat eredményeznek, ezáltal támogatva a kisvállalkozások és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok zöld átalakulását.

A hitelt a 250-nél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalkozások, valamint a legfeljebb háromezer alkalmazottat foglalkoztató közepes piaci tőkeértékű vállalatok használhatják fel hosszú távú beruházási projektjeikre. A közlemény szerint a projekt erősíteni fogja az Európai Unió gazdasági, társadalmi és területi kohézióját, és segíteni fog a meglévő piaci hiányosságok kezelésében. A kkv-k és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok projektjeinek támogatása pozitív jelzést küld a magánbefektetőknek, és ezáltal ösztönzi a további finanszírozást. Serkenti a munkahelyteremtést és az innovatív termékek vagy szolgáltatások nyújtását a digitális korszerűsítés terén – tették hozzá.