vízfogyasztás

Water Lock a spórolásért

Egy egyszerű kis eszköz segíthet abban, hogy a mindennapokban tudatosabban gondolkodjunk a vízről – még ha úgy is tűnik, bőségesen rendelkezésre áll, nem árt, ha mérlegeljük, mennyit indokolt elhasználnunk belőle.

A vízellátás biztonsága 2030-ra veszélybe kerülhet

A közműveknek fel kell készülniük, hogy ha a vízhasználati szokások nem változnak, 2030-ban komoly fennakadások adódhatnak a vízellátásban – állítja egy új tanulmány.

Bye Bye Laundry!

Lisa Marie Bengtsson brit tervező a mosás gyakoriságát csökkentő, víztakarékos ötlettel rukkolt elő: a kellemetlen szagokat eltávolítani képes aktivált faszénnel turbózta fel a hagyományos ruhafogast.

Mosógép a hátfájás ellen

A fejlődő országokban a lakosság villamosenergiához való hozzáférése gyakran korlátozott, illetve kevesen engedhetik meg maguknak, hogy drága háztartási gépeket vásároljanak, ezért az olyan mindennapos tevékenységek, mint például a mosás, rengeteg időt és erőfeszítést igényelnek.

Adagolós csaptelep a vízfogyasztás mérsékléséért

Mérőeszközök nélkül nehéz megsaccolni, hogy mennyi vizet fogyasztunk például egy kézmosás alkalmával, ezért Dennis Kulage és Michael Scherger egy olyan csapot tervezett, amelybe egy adagoló is be van építve, ennek köszönhetően mindig ellenőrizni tudjuk, hogy mennyi vizet használunk, így ki tudjuk alakítani az ideális fogyasztást.

30%-kal akarja csökkenti az egy autó gyártása során átlagosan elhasznált víz mennyiségét a Ford

30%: ennyivel akarja csökkenti a Ford az autónként elhasznált víz mennyiségét 2015-ig, legalábbis ez a legújabb célja a 2000-ben elkezdett Global Water Management Initiative keretein belül. Az autógyár 2000 és 2010 között már 49%-kal csökkentette az egy autóra elhasznált víz mennyiségét, az új 30%-os csökkentést a 2009-es szinthez képest mérik.