Környezetvédelem

Emelkedett a fővárosi üzleti fogyasztók víz- és csatornadíja, a lakossági díjak változatlanok

A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén is magasabb víziközmű-szolgáltatási díjat kell fizetniük az üzleti fogyasztóknak január 1-jétől, a lakossági díjak változatlanok - tájékoztatta a Fővárosi Vízművek szerdán az MTI-t.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A közlemény szerint a nem lakossági fogyasztókra az Energiaügyi Minisztérium rendelete értelmében Magyarország minden településén, így Budapesten is a lakosságinál magasabb víz- és csatornadíjak vonatkoznak. A rendelet az üzleti vízdíjat köbméterenként országszerte egységesen 731,52 forintban, a vonatkozó alapdíjakat pedig az átfolyási átmérőtől függően havi 1068 és 774 261 forint közötti összegben határozta meg. A nem lakossági fogyasztók díjait január 1-jétől kötelező alkalmazniuk a víziközmű-szolgáltatóknak. Ezeken túl fizetendő a szennyvízelvezetés díja, ami a nem lakossági ügyfelek esetében országosan egységesen köbméterenként 1187,87 forint csatornahasználati díjat és 51 forint vízterhelési díjat, valamint az átfolyási mérő átmérőjétől függően bekötésenként 2109 és 1 millió 529 394 forint közötti alapdíjat jelent január 1-jétől – ismertette a Fővárosi Vízművek.

A fogyasztásarányos vízdíj Budapesten a lakosság számára változatlanul 218,90 forint köbméterenként. A lakosság a szennyvízelvezetési szolgáltatást is változatlanul a 2013-ban megállapított tarifákon veheti igénybe – jelezték a közleményben.