Környezetvédelem

Fenntartható logisztika automatizált ládákkal

A környezettudatos szemléletmód manapság egyre nagyobb elvárás az élet több területén. Természetünk védelme és környezetünk megóvása viszont nem csak egyéni feladat.


A különböző cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek is tenniük kell azért, hogy fenntartható jövő elé nézhessen a fiatal generáció. A Schoeller Allibert csomagolásgyártó cég kiemelt hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, mivel már évekkel ezelőtt felismerte, hogy a szállítmányozási folyamatok nem kevés hulladéktermelést és környezetszennyezést eredményeznek.

A csomagolásrendszerek, szállítóeszközök és műanyag ládák gyártásával foglalkozó holland cég folyamatosan azon dolgozik, hogy a szállítmányozás terén olyan megoldásokkal álljon elő, amelyek, amellett, hogy hatékonyak, a környezetet is védik. Ezért a Schoeller Allibert termékeit kivétel nélkül a műanyag fenntarthatóság jegyében alkotja meg, legyen szó 1000 literes IBC tartályokról vagy időtálló raklapokról. A vállalat legutóbb a SASI® tárolót dobta piacra, amelyet európai vezető logisztikai innovátorok terveztek abból a célból, hogy megoldást nyújtsanak az automatizált raktárrendszerek számára.

SASI® ládákkal a környezettudatos logisztikáért

SASI® láda termékcsalád újrahasznosított műanyagból készült, innovatív és teljesen testre szabható ládákat, illetve tálcákat foglal magában. Ezek erősek, sokoldalúak, és igény szerint alakíthatóak. Két alap méret, három magasság, illetve zárt vagy szellőző fal közül lehet választani. A ládák opcionális vízelvezető furatokkal is rendelkeznek, amelyeket a víz egyszerű elvezetésére terveztek. A rugalmas kialakításnak köszönhetően a tárolók minden típusú szállítószalaghoz, mini rakományhoz, transzferhez és többirányú rendszerhez alkalmasak.

A 35 kg-os teherbírású automatizált ládák képesek ellenállni a -10 °C és 50 °C közötti szélsőséges hőmérsékleteknek. Az opcionális elválasztók – vonalkódos zónákkal vagy anélkül – lehetővé teszik a SASI® konténerek további nyolc rekeszbe történő konfigurálását, maximalizálva ezzel a helyet, miközben költséghatékonyságot is eredményeznek. A ládák emellett ergonomikus fogantyúkkal vannak ellátva, amelyek rugalmasságot biztosítanak a kézi felvételhez.

Ludo Gielen, a Schoeller Allibert vezérigazgatója a termék kapcsán elmondta, a SASI® termékcsalád bemutatja a cég elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, miközben kiszolgálja a globális logisztikai igényeket. Hozzátette, a Schoeller Allibert az egyike az első olyan vállalatoknak, amely vezető szerepet játszik a körkörös ellátási lánc megoldásokban. Ez azt jelenti, hogy a kereskedelmi hatékonyság nemcsak elérhető, de növelhető is a környezettudatos termékek használatával.

Csendes kialakítás

A SASI® tárolók egyik jellegzetessége, hogy úgy lettek kialakítva, hogy jelentősen csökkentsék a raktári zajokat. Az integrált felvételi pontok és a lekerekített sarkok zökkenőmentes manőverezhetőséget biztosítanak a szállítószalagokon az automatizálás érdekében. A csendes és testre szabható ládákat szinte minden iparágban lehet hasznosítani: a kiskereskedelemben, az ipari gyártásban, az autóiparban, a vegyiparban, a gyógyszeriparban, a mezőgazdaságban, valamint az élelmiszer- és az italgyártás során. A fentiekből is látszik, hogy a SASI® ládákat a Schoeller Allibert az igény szerinti gazdaság számára tervezte.

 

(partner cikk)