Környezetvédelem

Átadták a “Környezet Védelméért” díjakat

A környezetvédelem területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeket és magánszemélyeket díjaztak pénteken a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) által megrendezett Országos Környezetvédelmi Találkozón és Díjátadó gálán - közölte az KSZGYSZ az MTI-vel hétfőn.

A rendezvény több mint 250 résztvevőjét videóüzenetben köszöntötte a találkozó fővédnöke, Kőrösi Csaba, az ENSZ-közgyűlés elnöke, aki a környezetvédelem fontossága mellett arról beszélt, hogy az értékteremtés bővülése és a környezeti lábnyom csökkentése nem zárják ki egymást. A Vállalkozás kategória díját megosztva két cég kapta idén: a Corn Oil Press Kft. a szerves maradékanyagok innovatív hasznosításért, a Saint-Gobain Hungary Kft. a környezettudatos működés és társadalmi felelősségvállalás terén kifejtett tevékenysége elismeréseként – olvasható a közleményben.

Az Ifjúsági kategória Díját Gubó Eduárd az agrár-környezetvédelem területén végzett alkalmazott kutatói és innovációs tevékenysége elismeréseként vehette át. A Respray Solutions Kft. az innovatív, környezettudatos Respray újratöltési megoldásainak elismeréseként különdíjban (oklevélben) részesült. Az Egyéni kategória díját Csepregi István környezetvédelmi szakjogász kapta a természet- és környezetvédelem terén kifejtett több évtizedes munkássága elismeréseként. A díjakat KSZGYSZ elnöke Ágoston Csaba, és a találkozó védnökei, Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Botos Barbara klímanagykövet, valamint Bándi Gyula, az alapvető jogok biztosának jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese adta át. A KSZGYSZ által 2000-ben alapított “A Környezet Védelméért” Díj célja, hogy a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és -szolgáltatási tevékenységet folytatók tevékenységét elismerje.