Környezetvédelem

Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A tájékoztatás szerint a MÁSZ rendszeresen közzéteszi a hazai és régiós üzemanyagárakat, így a lakosság hiteles tájékoztatást kaphat az árak alakulásáról. Az új kezdeményezés eredményeképpen a vásárlók könnyebben összevethetik az üzemanyagárakat – jelezték. A szövetség bízik abban, hogy az árak nyilvánosságra hozatala segíti a hazai üzemanyagpiac összehasonlíthatóságát a környező országokkal – fogalmaztak a közleményben.

Az adatok elérhetők a szövetség honlapján, a www.petroleum.hu címen, valamint a későbbiekben visszamenőlegesen is megtalálhatók lesznek az Árinformációk menüpont alatt. A honlapon elérhető táblázatban a 95-ös motorbenzin és a normál gázolaj árai találhatók meg Magyarország mellett hat országban, Ausztriába, Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában. A MÁSZ április 18-i adatai szerint a 95-ös benzin Ausztriában, Szerbiában és Szlovákiában volt drágább, mint Magyarországon, a dízel pedig Ausztriában és Szerbiában.