Öko-drive

A használt autó vásárlás rejtett költségei

A használt autók gyakran több karbantartást és javítást igényelnek, mint az újak, ami hosszú távon jelentős összegre rúghat.

Milyen költségekkel számolhatsz, ha használt autót vásárolsz?

Karbantartás és javítási költségek

A használt autók gyakran több karbantartást és javítást igényelnek, mint az újak, ami hosszú távon jelentős összegre rúghat.

Leértékelődés

Egy használt autó értéke sokkal gyorsabban csökken, mint az újaké, így, ha később eladod, szinte biztos, hogy számodra veszteséges lesz az üzlet.

Biztosítási költségek

A használt autók biztosítása gyakran drágább az újakénál, ezért vedd figyelembe ezt is az autó vásárlásakor. A díjak jelentősen eltérhetnek az autó márkája, típusa és kora alapján, de az biztos, hogy például az idősebb autók magasabb biztosítási költségekkel járhatnak.

Finanszírozási költségek

Ha hitelt veszel fel használt autó vásárlásához, akkor lehetséges, hogy összességében – a különböző hitelkondíciók miatt – többet kell fizetned, mintha egy új autót finanszíroznál meg. Győződj meg róla, hogy alaposan összehasonlítod a különböző hitelfeltételeket, mielőtt döntést hozol.

Váratlan javítások

Még egy alapos vizsgálat után is előfordulhatnak váratlan javítások egy használt autó vásárlása után, amelyek előre nem tervezett kiadásokat jelenthetnek.

Adók és díjak

Győződj meg arról, hogy számolsz olyan plusz költségekkel is, mint a regisztrációs díj, vagy az általános forgalmi adó, illetve magának az átíratásnak a költségei.

Ha elkerülni nem is fogod ezeket a költségeket, azzal már sokkal előrébb leszel, ha tisztában vagy velük, és számolsz velük. Vásárlás előtt mindig nézz utána a kiválasztott autó márkájának, típusának, számolj a karbantartás és az esetleges javítások költségeivel. Lehet, hogy nem fogsz vagyonokat megtakarítani, de felkészült leszel, és nem érnek majd váratlanul az extra kiadások!

 

 

Partner hír