Öko-drive

Újabb kerékpárutak épültek a nyugat-zalai térségben

Kerkateskándot, Lovászit és Tornyiszentmiklóst köti össze az az új, több mint három kilométeres kerékpárút, amelyet a Zala Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából építtetett, a térségben már meglévő kerékpárutakhoz kapcsolódva - tájékoztatta az önkormányzat szerdán az MTI-t.

A több mint 434 millió forintból mostanra megvalósult 3,1 kilométeres kerékpárút-fejlesztés folytatása a Lentit, Kerkateskándot, Szécsiszigetet és Csömödért érintő, korábban elkészült 10,3 kilométeres bicikliútnak. A projekt célja a települések közötti kerékpáros-turisztikai útvonal kialakítása volt, melynek eredményeként a helyi, térségi jelentőségű kulturális, épített és természeti örökség turisztikai hasznosításából eredően élénkülhet a gazdaság és növekedhet a foglalkoztatás.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult, Zala két keréken elnevezésű projekt további folytatásaként Letenye, Becsehely, Tornyiszentmiklós, Dobri, Kerkaszentkirály, Muraszemenye és Murarátka elérését biztosító újabb fejlesztés is indul, amelynek terveit még idén benyújtják engedélyeztetésre. Ez a beruházás 22 szakaszban 25 kilométernyi újonnan épülő vagy kijelölt bicikliút kialakítását jelenti. A közlemény arra is kitér, hogy a szlovén határ menti kerékpáros fejlesztések szorosan kapcsolódnak a szlovéniai Lendva és Pince között megépítendő új kerékpárúthoz. A jogerős építési engedéllyel már rendelkező út műszaki átadása 2025 elejére várható.