Afrika

Áder János a Víz Világfórumon magyar megoldást ajánlott Afrika vízellátására

Van példa, van megoldás, van technológia, most már csak a pénzt kellene előteremteni arra, hogy a következő negyed évszázadban Afrika legnagyobb részén a szennyvízkezelés problémája megoldódjon – jelentette ki Áder János Balin, a tizedik Víz Világfórum egyik szekcióülésén elmondott beszédében.

Napelemes öntözőrendszerek segíthetnének Afrikának

Az öntözés napjainkban sem elég elterjedt Afrika egyes vidékein.

Magyar gyűrűs vörös vércse Nigériában

Egy magyar gyűrűs vörös vércsét figyeltek meg Északkelet-Nigériában 2024. március 23-án (megfigyelő: Haruna Mohammed Abubakar).

A laskagomba is segíthet az afrikai élelmezési problémák megoldásában

A német, magyar, kenyai, egyiptomi és algériai kutatók célja, hogy Afrika robbanásszerűen fokozódó élelmiszerigényét környezetkímélő módon lehessen kielégíteni a jövőben. A hazai exportképességet is fokozó kutatás, amelyben a Bay Zoltán Kutatóközpont és az európai szinten is vezető szerepet betöltő laskagomba-termesztő agráripari vállalat, a Pilze-Nagy Kft. képviseli Magyarországot, 2024-ben zárul. A három éven át tartó projekt […]

Veszélybe sodorhatja a gazdaságot az országos energiahiány a dél-afrikai elnök szerint

Rövid távon sem lehet számítani az energiaválság javulására a Dél-afrikai Köztársaságban, az országos áramhiány veszélybe sodorhatja a gazdaságot – figyelmeztetett hétfőn Cyril Ramaphosa elnök.

Afrikában már a napenergia is közreműködik a vakcinák szétosztásában

Jelenlegi pandémiás helyzetben minden akörül forog, hogy milyen módon lehetne minél gyorsabban vakcinák által biztosítani az immunitást.