áramtermelés

Hallott már az áramtermelő ablakról?

Átlátszó napelemet hoztak létre a dél-koreai Incshoni Egyetem munkatársai.

Fizet a NASA annak aki kifejleszti az éjszakai áramtermelést

Hosszabb távon is folytatná a küldetéseket a Holdon a NASA, azonban ehhez valakinek rá kell jönnie, hogyan lehet biztosítani az energiaellátást az akár két hétig is tartó éjszakák során.

A nagyvárosok sok pénzt spórolhatnának, ha több fa lenne

A fák elképesztő pénzügyi előnyt jelenthetnek a megavárosoknak, vagy azoknak a városi területeknek, ahol legalább 10 millióan élnek. Legalábbis ez derül ki a Theodore Endreny of SUNY’s College of Environmental Studies and Forestry legújabb tanulmányából.

Energiatermelés a test hőjével – és egy különleges anyaggal

Egy kutatócsoport Wake Forest Egyetem Nanotechnológia és Molekuláris Anyagok Központjából kifejlesztette a Power Felt-et, egy olyan textilszerű, termoelektromos anyagot, amely a hőmérséklet változásából termel elektromos áramot.

Kína elektromos autói szennyezőbbek, mint a benzinesek

Bár az elektromos autókat környezetbarátként jegyzik, de Tennessee Egyetem kutatói most kimutatták, hogy Kína elektromos autók nagyobb mértékben szennyezik a környezetet, mint a benzines autók.

Hulladékhőt hasznosít az áramtermelő lámpa

Biztos sokan elkövettük már azt a hibát – néhányszor –, hogy a kiégett villanykörtét rögtön ki akartuk cserélni, és puszta kézzel fogtuk meg a körtét. Persze nem feltétlen kell ilyen bakikat sem elkövetni ahhoz, hogy tudjuk, az felkapcsolt lámpa egy idő után felmelegszik. Ezt a hőt hasznosítaná Bae Minsung lámpája, a Host Lamp.