debrecen

Véderdősítési program kezdődött Debrecenben

Véderdősítési program kezdődött Debrecenben, 725 fát és húszezer erdészeti facsemetét telepítenek a városban – jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán a Vértessy-kúria mögötti területen, ahol az első száz fát elültették. 

Ritkábban közlekednek a villamosok és a trolibuszok Debrecenben

Az energiahelyzettel összefüggő helyi intézkedések részeként a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. ritkítja a villamosok és a trolibuszok közlekedését november 14-től – közölte a társaság.

Papp László: tízmilliárd forinttal nő az energiaszámla jövőre Debrecenben

A jelenlegi árakon számolva csaknem nettó tízmilliárd forinttal nő jövőre Debrecenben az önkormányzati intézmények, nonprofit szervezetek energiaszámlája, ezért a kiadások csökkentésére intézkedéscsomagot dolgoztak ki – jelentette be a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.

Elektromos autóbuszokat állítanak üzembe Debrecenben

Eredményes lett az elektromos autóbuszok beszerzésére és üzembe helyezésére irányuló, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. által kiírt közbeszerzés, így hamarosan 12 új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtású Mercedes-Benz eCitaro városi autóbusz áll forgalomba Debrecenben – közölte a város polgármestere hétfőn a közösségi oldalán.

Ingyenes, Debrecenben az elektromos busz használata

A kormány által kezdeményezett és támogatott Zöld busz program demonstrációs szakasza Debrecenben kezdődik szeptember elsején – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Nagyerdőben, ahol bemutatták a mintaprojekt keretében egy hónapon át a városban közlekedő teljesen elektromos autóbuszt.