egészséges életmód

Tudnivalók a fűszerpaprikamag sikeres csíráztatásáról

A fűszerpaprika csíráztatása valódi művészet. A megfelelő mennyiségű és minőségű terméshozam elérése a fűszerpaprikamagok sikeres csíráztatásával kezdődik. Fontos elsősorban a magok kiválasztása és gondozása, amely hozzájárul a jó terméshozam és az ízvilág eléréséhez, de a környezeti tényezőkre is érdemes odafigyelni. Ebben a cikkben felfedjük az ideális csíráztatási körülményeket, az alapvető gondozási rutinokat, és olyan tippekkel látunk el, amelyek végig a segítségedre lesznek a termelés folyamán.

Mutatjuk hogyan lesz olcsó ivóvizünk a jövőben is

A MIT és Sanghaji Jiao Tong Egyetem kutatói hatékony, napenergiával működő sótalanítót fejlesztettek ki, amely olcsóbb ivóvizet termel, és egy örvénylő rendszerrel működik, amely hatékonyan eltávolítja a sót a vízből.

Magyar cég fejlesztette ki a párából ivóvizet készítő gépet

A Clasman Kft. magyar cég, amely hatékony ivóvíz előállító berendezést fejlesztett ki páratartalomból, a Kék Bolygó podcastjában bemutatta a technológiát

Saját magunkat mérgezhetjük otthonainkban, mutatjuk mire figyeljen!

Kinti részecskék, bútorok, festékek és penész: ezek mind káros szennyezést idézhetnek elő otthonunkban.

Sportolás télen: finom feltöltődés sportoláshoz

A rendszeres sportolásra télen se találhatunk kifogást, ugyanakkor érdemes kiemelt figyelmet szentelni a megfelelő regenerációra, hiszen a betegségeknek és a hideg időjárásnak kitett szervezetnek minőségi tápanyagokra van szüksége az egyensúlyban maradáshoz és a fejlődéshez.

Zöldterületek pénzbeli értékét kiszámító alkalmazást fejlesztettek Bécsben

Mindenki zöldít, parkosít, de vajon megéri az árát? Erre a kérdésre ad pontos választ a Greenvaluation szoftver, amely a zöldterületek és -felületek pénzbeli értékét számolja ki. Így már telepítés előtt kiderül, megéri-e a zöldfal vagy a tetőkert a beruházást.

Már tüneteket okozhat a parlagfű virágpora

A parlagfű pollenkoncentrációja a Dunántúl déli területein már helyenként elérheti a tüneteket okozó, közepes szintet – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

Dohányzási tilalom lépett életbe Barcelona minden tengerparti strandján

Dohányzási tilalom lépett életbe hétfőn Barcelona városának minden tengerparti strandján.

Országszerte kifogásolt a levegő minősége az ózon magas koncentrációja miatt

 Az ózon magas koncentrációja miatt országszerte kifogásolt a levegőminőség – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

Agrárszakértők: fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága

Fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága a klímaváltozás, a természeti erőforrások kimerülése, a tömeges migráció, a járványok, valamint az ukrajnai háború miatt – állapítják meg elemzésükben az OTP Bank agrárszakértői.