élelmiszer

3 kérdés és válasz az élelmiszeriparban használt rozsdamentes acéleszközökről!

A rozsdamentes acélt széles körben használják az élelmiszeriparban korrózióállóságának köszönhetően. Legfőbb előnyei közé tartozik, hogy összetett formákká alakítható, és károsodás nélkül, egyszerűen tisztítható. Mindemellett az élelmiszerek színét és ízét sem változtatja meg, ami ideálissá teszi az élelmiszerüzemekben való alkalmazáshoz. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azt a három fő kérdést, amely a leggyakrabban fel szokott merülni az élelmiszeriparban használt rozsdamentes eszközökkel kapcsolatban. Olvass tovább, ha szeretnél többet megtudni.

Tíz milliárd forintnyi élelmiszert juttatott rászorulókhoz az Élelmiszerbank

Tavaly mintegy tíz milliárd forint értékű élelmiszert mentett és juttatott el rászorulókhoz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amely így mintegy 240 ezer nélkülözőnek nyújtott segítséget.

Kék bolygó – Áder János: az elmúlt év jelentős energia- és élelmiszerár-emelést hozott, ami a háztartásokat is érinti

Az elmúlt év jelentős energia- és élelmiszerár-emelést hozott, ami a háztartásokat és Széll Tamás üzletét is érinti – mondta el Áder János volt köztársasági elnök a Kék bolygó című podcastjának legújabb részében, amelyben folytatódott a Széll Tamás Michelin-csillagos séffel való beszélgetése.

AM: a fenntartható növényvédelem megvalósítása a cél

Az agrárkormányzat egyetért a fenntartható növényvédelem megvalósításával, a környezeti terhelés csökkentésével, a növényvédőszer-használatból fakadó kockázatok mérséklésével, szögezte le Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a XXXII. Keszthelyi Növényvédelmi Fórumon, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán, Keszthelyen – tájékoztatta a minisztérium az MTI-t csütörtökön.

Bécsi kutatók bebizonyították, hogy a salátával autógumi is a tányérra kerül

Az eső, a szél és a trágyaként használt szennyvíziszap az utakon közlekedő járművek kerekéről lemorzsolódó apró műanyagrészecskéket juttat a szántóföldek felső talajrétegébe.

A regionális élelmiszertermelés környezetvédő és növeli a belföldi hozzáadott értéket

A regionális, helyi élelmiszertermelés nagymértékben csökkenti az élelmiszerek szállítási igényét és ezáltal a károsanyag-kibocsátást is.

Több mint 240 tonna adományt gyűjtött az Élelmiszerbank

Összesen 241 tonna tartós élelmiszert adtak össze a vásárlók a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 17. karácsonyi adománygyűjtő akciójában péntektől vasárnapig az ország 160 településén 334 áruházban 6500 önkéntes közreműködésével.

Négy millió kilogramm élelmiszert mentett meg 2022 első felében az Élelmiszerbank

Összesen 4 millió kilogramm élelmiszert mentett meg és osztott szét rászorulók között 2022 első felében a Magyar Élelmiszerbank Egyesület – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

AMC: 11 magyar biogazdálkodó mutatkozik be a világ legnagyobb ökológiai kiállításán

Az idei Biofach Nemzetközi Bio-Élelmiszer és Bio-Áru Szakkiállítás magyar közösségi standján 11 belföldi biogazdálkodó cég mutatkozik be Nürnbergben – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) szerdán az MTI-vel.

A Tesco folyamatosan csökkenti a működésében keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét

A Tesco 2017-ben tette közzé először a működésében keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét, amelyet Magyarországon azóta 69 százalékkal szorított vissza – közölte az áruházlánc az MTI-vel.