Öt jótanács a fenntartható mezőgazdaság támogatására
Európa szerte rendezvényekkel és ismeretterjesztő kampányokkal ünneplik az Ökogazdálkodás Napját a biomozgalom képviselői és támogatói.
Európa szerte rendezvényekkel és ismeretterjesztő kampányokkal ünneplik az Ökogazdálkodás Napját a biomozgalom képviselői és támogatói.
Az élelmiszerpazarlás csökkentésével évi több tízezer forintot lehetne megtakarítani, és mérséklődne az üvegházgázok kibocsátása is – írta szerda cikkében a Másfélfok – Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.
Kétéves mélypontra csökkent az élelmiszerek világpiaci ára augusztusban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapján pénteken közzétett adatok szerint.
Az országos biohulladék begyűjtésére dolgoztak ki megoldásokat a Pannon Egyetem felkérésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
A pazarlásmentes missziót folytató Dalmadi Júlia élelmiszer-futurista vállalkozó mutatkozott be Áder János volt köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely a legnépszerűbb videómegosztó portálon is megtekinthető.
A divat és a fenntarthatóság összefüggéseiről beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Kovács-Safarcsik Adriennel, az ECO Fashion Hungary alapítójával a Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely a legnépszerűbb videómegosztó portálon is megtekinthető.
Kulturális és művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit a Balatorium címmel megrendezendő Ökológiai Kulturális Hét augusztus 19. és 27. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részeként – tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.
Az idei év első felében 4,7 millió kilogramm lejáratközeli és csomagolási hibás árut mentett meg és adományozott nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.
Emelkedik a növényi alapú termékek népszerűsége Magyarországon egy felmérés szerint, amelynek megállapításairól csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t a Danone Magyarország Kft..
A rozsdamentes acélt széles körben használják az élelmiszeriparban korrózióállóságának köszönhetően. Legfőbb előnyei közé tartozik, hogy összetett formákká alakítható, és károsodás nélkül, egyszerűen tisztítható. Mindemellett az élelmiszerek színét és ízét sem változtatja meg, ami ideálissá teszi az élelmiszerüzemekben való alkalmazáshoz. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azt a három fő kérdést, amely a leggyakrabban fel szokott merülni az élelmiszeriparban használt rozsdamentes eszközökkel kapcsolatban. Olvass tovább, ha szeretnél többet megtudni.