háztartás

Kidobott karácsonyfákból állítanak elő hőenergiát a pécsi erőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben – tájékoztatta a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt. szerdán az MTI-t.

Energiahivatal: a magyar háztartások energiaköltségei továbbra is az egyik legalacsonyabbak

Amíg októberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások Európában az egyik legalacsonyabb áron juthattak földgázhoz és villamos energiához – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Uniós biztos: célirányos, korlátozott idejű támogatásokkal kell védeni a legkiszolgáltatottabb háztartásokat

Hozzátette, hogy az ágazat extraprofitadója is a nehéz helyzetbe került háztartások támogatását segítené elő. Mint mondta, az általános fiskális segítségnyújtás nem lehetne ennyire hatékony, mert az növelné az inflációt és az energiaárakat, és gyengítené a gazdaságot.

Tovább erősödik a magyar háztartások energiabiztonsága

A kormány a háború és az elhibázott szankciók okozta energiaválságban az elszálló energiaárak mellett is mindent megtesz Magyarország ellátásbiztonságának megőrzéséért és a lakossági energiaárak alacsonyan tartásáért. Ennek érdekében egyszerűsödik a napelemes rendszerek telepítése, a növekvő kapacitás befogadására pedig nagymértékű hálózatfejlesztés indulhat – jelentette ki hétfői közleményében Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára.

Ismered a szövet ragasztószalagot? Ha még nincs, gyorsan szerezd be!

Vannak apró holmik, amik minden háztartásban kellenek. Ilyen lehet a spakli, ami ugyan építkezési eszköz, de rengeteget segít a háztartásban. Hasonlóan praktikus a szövet ragasztószalag, ami elképesztő azonnali javításokban tud segíteni.

Ebben a városban bevezetik a kötelező napelem használatot

Minden új építésű lakóépületre kötelezően napelemet helyeznének el Massachusettsben.