háztartás

Tavaly 9 hónap alatt 59,9 megawattal bővült a háztartási erőművek teljesítménye

Tavaly az első három negyedévben 59,9 megawatt összteljesítményű háztartási kiserőmű csatlakozott a villamosenergia-hálózatra – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön az MTI-vel.

Áfát igényelhet vissza a hálózati áramtermelő

Az Európai Bíróság olyan határozatot hozott, miszerint mindazok visszaigényelhetik a vásárláskori áfá-t, akik otthonukat a hálózatokat kiszolgáló áramtermelő fotovoltaikus(PV) berendezéssel látták el.

Qualiwatt – a szegényebbek jobban járnak

Minél szerényebb a háztartásod jövedelme, annál nagyobb visszatérítést kapsz napenergetikai beruházásodhoz gyorsabb megtérülése érdekében.

Nevezhetjük a vécé világnapjának?

Mellékhelység vagy toalett, a hazai elnevezéstől függetlenül november 19-et a világnapjává nevezték ki már több éve.

Fenntarthatóbb életvitelre buzdít az Unilever

Az Unilever új projektje, a Sustain Ability Challenge brit családoknak segít a fenntarthatóbb életmód kialakításában és a mindennapi költségek csökkentésében.

Házi energiatároló a PV-seknek

Ígéretes jövőt várnak a napenergia háztartási hasznosításában egy új készülék-család megjelenésétől.

Házi energiarendszer a Toshibától

A japán Toshiba bemutatta új, fejlett otthoni energiagazdálkodási rendszerét, az „EneGoon”-t, mely képes 12 órán keresztül folyamatosan, egyidejűleg működtetni a háztartási eszközöket.

Ökokör: a kreativitás hajt, nem a félelem

Az ökokör egy globális kezdeményezés része, amelynek célja a háztartások zöldítése. A programmal akár évi 60 ezer forint lehet a megtakarítás. A háztartások 23 százalékkal csökkentették a földgáz, 9 százalékkal az ivóvíz, 13 százalékkal az áram felhasználásukat és átlagosan 20 százalékkal kevesebb élelmiszerhulladékot termelnek.

A kiserőművek térnyerése várható

A jövőben a technológia fejlődésével és az okos hálózatok térnyerésével párhuzamosan a háztartási méretű megoldások jelentősen hozzájárulhatnak majd az energetikai rendszerek bővítéséhez.

ÖkoKörök: a környezetbarát és gazdaságos háztartások kulcsa

Kétszáznyolcvan háztartás, környezetkímélőbb életmód és jobb társadalmi közérzet. Ez az ÖkoKörök eddig eredménye. A program tavasszal újabb lendületet vesz országos szinten is. ÖkoKörök indulnak Egerben, Esztergomban, Kecskeméten, Szegeden és Tatabányán.