háztartás

Szlovén miniszter: az árvíz sújtotta háztartások számára olcsóbb lesz az áram

Augusztustól az év végéig minden árvíz sújtotta háztartás kilowattóránként (kWh) 0,1 centért vagy megawattóránként (MWh) egy euróért vásárolhat áramot a Környezetvédelmi, Klíma- és Energiaügyi Minisztérium által az áramszolgáltatókkal együttműködésben kidolgozott sürgősségi intézkedés keretében – jelentette be szerdán Bojan Kumer tárcavezető.

A Egyesült Államokban hatályba lépett a hagyományos izzók tilalmáról szóló törvény

Hatályba lépett a hagyományos villanykörték gyártásának és árusításának tilalmáról szóló törvény az Amerikai Egyesült Államokban augusztus 1-jén. A villanyégők energiahatékonyságáról szóló jogszabályt még az Obama-adminisztráció idején iktatták törvénybe.

Zöldpártok lakóingatlanok energetikai felújítását szolgáló programot mutattak be

A magyar családok otthonainak energetikai felújítását, szigetelését támogató programot mutatott be Jávor Benedek, a Párbeszéd – Zöldek európai parlamenti listavezetője és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gázfüggetlenség: Turbó fokozatban építik ki a távhőt Bécsben

Az osztrák fővárosban 2040-ig hatszázezer háztartást akarnak gázfűtésről alternatív fűtési rendszerre
átállítani.

Czepek Gábor: 2030-ra elérhető a villamosenergia-szuverenitás

Magyarország 2030-ra saját forrásokból fedezheti a teljes áramszükségletét, beleértve az addig kiépülő új ipari kapacitások villamosenergia-igényét is – mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) közigazgatási államtitkára a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) csütörtöki rendezvényén Budapesten.

Kidobott karácsonyfákból állítanak elő hőenergiát a pécsi erőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben – tájékoztatta a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt. szerdán az MTI-t.

Energiahivatal: a magyar háztartások energiaköltségei továbbra is az egyik legalacsonyabbak

Amíg októberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások Európában az egyik legalacsonyabb áron juthattak földgázhoz és villamos energiához – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Uniós biztos: célirányos, korlátozott idejű támogatásokkal kell védeni a legkiszolgáltatottabb háztartásokat

Hozzátette, hogy az ágazat extraprofitadója is a nehéz helyzetbe került háztartások támogatását segítené elő. Mint mondta, az általános fiskális segítségnyújtás nem lehetne ennyire hatékony, mert az növelné az inflációt és az energiaárakat, és gyengítené a gazdaságot.

Tovább erősödik a magyar háztartások energiabiztonsága

A kormány a háború és az elhibázott szankciók okozta energiaválságban az elszálló energiaárak mellett is mindent megtesz Magyarország ellátásbiztonságának megőrzéséért és a lakossági energiaárak alacsonyan tartásáért. Ennek érdekében egyszerűsödik a napelemes rendszerek telepítése, a növekvő kapacitás befogadására pedig nagymértékű hálózatfejlesztés indulhat – jelentette ki hétfői közleményében Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára.

Ismered a szövet ragasztószalagot? Ha még nincs, gyorsan szerezd be!

Vannak apró holmik, amik minden háztartásban kellenek. Ilyen lehet a spakli, ami ugyan építkezési eszköz, de rengeteget segít a háztartásban. Hasonlóan praktikus a szövet ragasztószalag, ami elképesztő azonnali javításokban tud segíteni.