illegális hulladék

A polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felderítésébe

A polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felderítésébe, a kormány az egész éves országos akcióhoz támogatást nyújt – jelentette be az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Mórahalmon.

Raisz Anikó: az Energiaügyi Minisztérium támogatja a jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolását

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) elkötelezett abban, hogy támogassa az ország területén jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolását és újra keletkezésének megakadályozását – mondta az EM környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kaposvár maga gondoskodik 1400 tonna illegálisan lerakott hulladék elhelyezéséről

A hatósági eljárás elhúzódása miatt Kaposvár önkormányzata maga gondoskodik 1400 tonna, a városban engedély nélkül lerakott hulladék elszállításáról – mondta a somogyi vármegyeszékhely polgármestere pénteken.

EM: még egy hétig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Április 11-én, kedden 18.00 óráig jelentkezhetnek az önkéntesek a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! programsorozatra – hívta fel a figyelmet keddi közleményében Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára.

A MÁV elszállította az illegális hulladékot az egyik legfertőzöttebb területéről

A MÁV elszállította a hulladékot az illegális szemétlerakás szempontjából országosan is az egyik legfertőzöttebb területének számító helyszínről, a Budapest XIV. kerület Francia útról – közölte a MÁV  az MTI-vel.

Hatvan köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai

Nógrád és Pest megyei erdőkből 60 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek és szállíttattak el az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai decemberben, a munka ebben az évben is folytatódik – közölte az MTI-vel a balassagyarmati székhelyű társaság.

ITM: több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel eddig a Tisztítsuk meg az országot! programban

A kormány 2020 februárjában hirdette meg a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, melynek egyik fontos célja Magyarország megtisztítása az évek alatt felhalmozódott illegális hulladéktól.