ivóvíz

Az egész EU-ra kiterjedő ivóvízvizsgálat a minták 94%-ában TFA „örök vegyianyag” szennyezést mutatott ki

Csak a PFAS-peszticidek és F-gázok gyors betiltása mentheti meg az ivóvizünket.

Kiderült, még sokáig biztosan jó csapvize lesz a budapestieknek

A forrástól egészen a csapig vizsgálta a biztonságos csapvizet az a hazai konzorcium, amely nemrég publikálta az eredményeket. A projekt során elemezték az ivóvízbázist, a vízkezelést és az elosztóhálózatot is.

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye

A Magyar Víziközmű Szövetség évek óta örömmel csatlakozik a műanyagmentes július kihíváshoz, hiszen ez a kampány a műanyagmentes élet előnyeire és a környezettudatos viselkedésre hívja fel a figyelmet!

Így lehet fenntarthatóbb az irodai étel- és italfogyasztást

A fenntarthatóság ma már nem csupán otthoni törekvés, hanem a munkahelyek mindennapjait is egyre inkább áthatja. A környezettudatos gondolkodás terjedésével egyre több vállalat és intézmény tesz lépéseket azért, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. Az étel- és italfogyasztás környezetre gyakorolt hatásának mérséklése különösen fontos, mivel ez mindennapos tevékenységeink egyik legjelentősebb részét képezi. Íme, öt praktikus tipp, amelyek segítségével fenntarthatóbbá tehetjük a munkahelyi étel- és italfogyasztást.

HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont: minden szempontból biztonságos a budapesti csapvíz

A Duna vízkincsének védelme kiemelten fontos nemzetstratégiai érdek; annak érdekében, hogy a budapesti ivóvíz kiváló minősége hosszú távon megőrizhető legyen, nagyszabású kutatást végeztek a vízminőséget veszélyeztető hatások feltárására, és megállapították, hogy a fővárosi csapvíz minden szempontból biztonságos – tudatta a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont az MTI-vel pénteken.

A megfelelő minőségű ivóvíz-szolgáltatás hosszú távú fenntarthatósági kockázataira hívta fel a figyelmet az ÁSZ

Lezárult az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemzetközi kooperatív teljesítményellenőrzés keretében végzett ellenőrzése, amelynek során a 2017-2022. évekre vonatkozóan ellenőrizte a hazai ivóvíz-gazdálkodás fenntarthatóságát, a vízgazdálkodást meghatározó stratégiák megfelelőségét.

Forradalmasítják a napelemek felhasználását

Az Open SoWat rendszer áramtermelésre és a víz fertőtlenítésére is alkalmas.

Energiaügyi Minisztérium: Karácsony Gergelyék követelésére a kormány törvénymódosítást nyújtott be

“A Főváros és a főpolgármester követelésére a kormány olyan törvénymódosítást nyújtott be, amely megteremti a lehetőségét a nem lakossági felhasználók esetében az eltérő vízdíj alkalmazásának” – közölte az Energiaügyi Minisztérium szerdán.

Elzárhatják az ivóvízet a budapesti lakosok elől?

A Karácsony Gergely főpolgármester vezette Fővárosi Önkormányzat 150 ezer Budapest vonzáskörzetében élő embert azzal szembesített, hogy elzárja előlük az ivóvizet, felmondja a vízszolgáltatási szerződést.

Mutatjuk hogyan lesz olcsó ivóvizünk a jövőben is

A MIT és Sanghaji Jiao Tong Egyetem kutatói hatékony, napenergiával működő sótalanítót fejlesztettek ki, amely olcsóbb ivóvizet termel, és egy örvénylő rendszerrel működik, amely hatékonyan eltávolítja a sót a vízből.