Környezetvédelem

Így lehet fenntarthatóbb az irodai étel- és italfogyasztást

A fenntarthatóság ma már nem csupán otthoni törekvés, hanem a munkahelyek mindennapjait is egyre inkább áthatja. A környezettudatos gondolkodás terjedésével egyre több vállalat és intézmény tesz lépéseket azért, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. Az étel- és italfogyasztás környezetre gyakorolt hatásának mérséklése különösen fontos, mivel ez mindennapos tevékenységeink egyik legjelentősebb részét képezi. Íme, öt praktikus tipp, amelyek segítségével fenntarthatóbbá tehetjük a munkahelyi étel- és italfogyasztást.

Vízfogyasztás: ballonos vagy szűrt víz

A műanyag palackok használata jelentős környezetterhelést jelent, ezért érdemes áttérni a ballonos vagy központi vízszűrő rendszerek használatára. Ezekkel a lépésekkel csökkenthetjük a műanyag hulladékot, és még az irodai kasszát is kíméljük hosszú távon.

Fenntartható irodai kávézás

kávé fenntarthatóság szempontjából kényes kérdés lehet. A kávégép bérlés jó választás lehet, ha nem akarunk egy nagy teljesítményű, profi gépbe beruházni, viszont nem szeretnék egy kisebb, akár kapszulás gépet használni. Ezzel nem csak a hulladék mennyiségét csökkentjük, de nagyobb kiszerelésben meg tudjuk venni a szemes kávét.

Gyümölcsnap piaci, szezonális gyümölcsökkel

A helyi piacokon kapható szezonális gyümölcsök amellett, hogy finomak és frissebbek, kevesebb szállítási költséggel és környezeti terheléssel is járnak. A rendszeres gyümölcsnapok bevezetésével hozzájárulhatunk a kollégák egészséges életmódjához, miközben a helyi termelőket is támogatjuk.

Irodai ételes dobozok és kulacsok

Az egyszer használatos csomagolások helyett minden kolléga számára biztosíthatunk újrahasználható ételes dobozokat és kulacsokat. Ezek jelentősen csökkentik a műanyag és egyéb hulladékok keletkezését, miközben hozzájárulnak az iroda zöld imázsának erősítéséhez.

Komposztálás

Az irodai konyhákban és étkezdékben keletkező élelmiszerhulladék komposztálása csökkenti a hulladék mennyiségét, és értékes tápanyagokat biztosít a növények számára. A komposztálás bevezetése lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy aktívan részt vegyenek a környezetvédelemben.

Ezek a lépések környezeti, valamint gazdasági előnyökkel is járnak, így a fenntarthatóság a munkahelyi étel- és italfogyasztás terén minden szervezet számára fontos célkitűzés lehet.

 

 

 

Partner hír