Japán

1,3 millió hektárnyi műveletlen termőföldre telepítenek napelem-farmot a japánok

Japánnak itt az ideje zöld utakat találni a szükséges energia megtermeléséhez, hiszen rengeteg föld hever parlagon – ennek nagy része vetetlen rizsföld –, és a természeti csapások valamint az atomerőmű összeomlásának következtében az áramellátás nem megfelelő.

136 lóerős lesz a Toyota 2015-ös hidrogénautója

A japán gyártó újabb fontos információkat fedett fel a 2015-ben érkező hidrogénhajtással működő autójáról.

2013-ban is a Toyota vezeti a “zöld listát”

A Toyota idén újra megerősítette immár harmadik éve elfoglalt vezető pozícióját az Interbrand “Best Global Green Brands” felmérésben. A jelentés legfontosabb szempontja a vállalatok környezetvédelmi teljesítménye és tényleges környezetvédelmi gyakorlatuk közti különbség meghatározása.

2015-ben érkezik a Toyota hidrogén-meghajtású járműve

A japán gyártó most hivatalosan is megerősítette, hogy az eredeti tervei szerint 2015-ben indítja útjára az első hidrogén üzemanyagcellás járművét.

3 litert fogyaszt az új Toyota Corolla hibrid

A japán autógyártó már a tizenegyedik generációs Corolla modelljét mutathatta be Japánban, a felkelő nap országában.

500 lóerős hibrid-szuperautóval készül a Mitshubishi?

Valószínűleg még pár évet várnunk kell a japán gyártó hibrid-szuperautójára, de Tokióban valóban komolyan gondolják a projektet.

A „CO2-struktrájú” építőanyag erősebb a betonnál

Manapság a beton az egyik legelterjedtebb építőanyag. De valószínűleg nem sokáig, mert egy japán kutatócsoport valami sokkal jobbat fejlesztett ki. CO2-struktrának hívják, és a japán TIS&Partners fejlesztette ki.

A Csendes-óceán sugárzási szintje lassan normális állapotba kerül

Már több, mint 5 éve, hogy három atomreaktor olvadt le Japán fukushimai erőművében, azonban a tragédia következményeit még egy ideig érezni fogjuk az egész világon. Azonban a tudósok, akik ezeket a következményeket vizsgálják jó hírekkel is tudnak szolgálni. Az eddigi legnagyobb mennyiségű radioaktív anyag került a Csendes-óceánba a katasztrófa miatt, de az óceán sugárzási szintje gyorsan zuhan, és már majdnem a normális szinten van.

A darázs és az elektromos Renault

A Renault bevallottan vezető szerepre törekszik az elektromos autók piacán. Legújabb animációs reklámfilmjüket-melyben egy darázs és két galamb üldözési jelenete a főcselekmény -Luc Besson kreativitására bízták rá.

A felkelő naperőművek országa?

Potom 270 százalékkal nőtt az idén Japánban az első negyedévben a múlt év azonos időszakához képest a frissen telepített fotovoltaikus berendezések (bevételi) értéke és ezzel lehagyták Németországot.