munka

Először vizsgálták a munkafüggők gondolkodási folyamatait

Az ELTE PPK kutatói úttörő vizsgálatukban a munkafüggőség kognitív jellemzőit tárták fel. Eredményeik szerint az érintettek memóriájában és gátló funkcióikban több lényegi eltérés is megfigyelhető.

Munkába járás kerékpárral, rollerrel – télen is megoldás és még a munkaadó is támogathatja

Tévhit a köztudatban, hogy kizárólag tavasszal és nyáron vannak tele a kerékpársávok: korábban elképzelhetetlennek tűnt, hogy ősszel vagy akár télen is ezekkel az eszközökkel járjunk.

Jönnek a zöld munkahelyek, de hiányzik a képzett munkaerő

A klímasemleges gazdaságra való átálláshoz környezet- és klímabarátabb munkahelyekre van szükség, amelyek már úton is vannak: a megújuló energiákba történő befektetés másfélszer annyi munkahelyet teremt, mint ha a fosszilis iparágba fektetnénk be azt a pénzt.

Megtalálták a jövő szakmáját? Milliók végzik a napelem telepítést

Egyre többen dolgoznak a napenergia-iparban, a nők számára viszont még mindig nehéz az ágazatban való boldogulás.

Profession.hu: álláskeresésnél döntő szempont lehet a munka- és a lakóhely közötti távolság

Álláskeresésnél döntő szempont is lehet a munka- és a lakóhely közötti távolság, a magyar dolgozók jellemzően elkerülik az ingázást – derül ki a Profession.hu reprezentatív felmérésből, amit szerdán juttattak el az MTI-nek.

Európai Bizottság: lemondott uniós biztosi hivataláról Frans Timmermans

Benyújtotta lemondását az európai bizottsági tagságáról Frans Timmermans ügyvezető alelnök, az európai zöld megállapodásért felelős uniós biztos, miután úgy döntött, hogy jelöltként indul a soron következő hollandiai választásokon – tájékoztatott az Európai Bizottság kedden.

Női munkavállalókat vonz mérnöki pályára az ABB Magyarország esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

Az ABB „Sustainable Talent Program for women in engineering” elnevezésű mentorprogramjában Magyarországon évente öt női műszaki egyetemi és főiskolai hallgató vesz részt.

A német autóiparban már megindult a gyártási munkahelyek számának csökkenése – ifo

A német autóiparban már megindult a gyártási munkahelyek számának csökkenése (dezindusztrializáció), de ez az ifo gazdaságkutató intézet honlapján pénteken publikált tanulmány szerint nem feltétlenül jelenti az ágazat jelentőségének csökkenését a nemzetközi versenyben.

Olaf Scholz: Németország maga mögött hagyja a munkanélküliség problémáját

A következő néhány évben Németország maga mögött hagyja a munkanélküliség problémáját – jelentette ki Olaf Scholz kancellár hétfőn.