újságpapír

Őrült Öko-Tárgyak

Mindenki szeretné az otthonát saját ízlésére szabni, és büszkén megmutatni másoknak, sok esetben azonban ezek a törekvések jelentős ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

Hányszor lehet újrahasznosítani a…?

Az earth911.com összegyűjtötte 7 mindennapi hulladék újrahasznosítási jellemzőit.

London után New York utcáit is meghódítja a high-tech „bódé”

Fekete, bombaálló, van rajta két LCD monitor, és újságpapír gyűjtésére is alkalmas – miután Londonban beváltak az újrahasznosító egységként és kommunikációs központként használt szerkezetek, New York is beszerez párat belőlük.

Újságpapírral hajtott autó

Aki azt hiszi, hogy az újságpapír a múlté, annak érdemes újragondolni az álláspontját. Egy nem rég felfedezett baktériumnak köszönhetően az újságpapír már átalakítható bioüzemanyaggá.

Tizenöt ötlet, hogy hogyan hasznosítsd újra az újságpapírt

Amerikában több mint 24 milliárd újság jelenik meg egy évben, és nem is ez az egyetlen ország, ahol létezik újságnyomtatás. Az újságok nagy része a kiolvasás után a kukában landol, ami rengeteg tonna elpazarolt papírt jelent évente.

„Edd meg az utat!”

Ne lepődjünk meg, ha a metrón utazva egyik utastársunk mohón falni kezdi a kezében lévő magazin oldalait. Csupán arról van szó, hogy az utazó egy ehető reklámfelülettel szeretné csillapítani az étvágyát.

Újabb e-papír koncepciót mutatott be a Sony

A 49. SID International Symposiumon mutatta be a japán cég az e-olvasók alternatívájaként fejlesztett, akár ceruza köré is feltekerhető e-papírt. A közönség hangos ovációval fogadta a terméket, de a sorozatgyártás megkezdésére még várni kell.

Papírcsökkentés az üzletekben – zöldülni akarnak a kereskedők

Bár a papírmentes iroda megvalósítása ma még utópiának tűnik, a felhasználás jelentős csökkentésére lenne lehetőség. Hazánkban azonban a cégek mindössze 20 százaléka használ elektronikus iratkezelést.

A világ legzöldebb kampánya

A reklámipar tagadhatatlanul sok papírt fogyasztott az elmúlt évtizedek során világszerte. Az adó 1% gyűjtésére szervezetek sokasága kötött kompromisszumot, és a környezetvédelmi szempontokat háttérbe szorítva kénytelen volt szórólapok millióit kinyomtatni a „jó ügy” érdekében, vagy a reklám hatásának csökkenésével kellett számolnia.

Nem kérünk szórólapot!

Bár a postaládákban található nagy mennyiségű szórólap és akciós újság láttán nehéz elhinni, de a GfK Hungária kutatása szerint 2001 óta a múlt évben volt a legmagasabb azok aránya, akik nem kapnak postai úton szórólapot (30 százalék).