újságpapír

„Edd meg az utat!”

Ne lepődjünk meg, ha a metrón utazva egyik utastársunk mohón falni kezdi a kezében lévő magazin oldalait. Csupán arról van szó, hogy az utazó egy ehető reklámfelülettel szeretné csillapítani az étvágyát.

A világ legzöldebb kampánya

A reklámipar tagadhatatlanul sok papírt fogyasztott az elmúlt évtizedek során világszerte. Az adó 1% gyűjtésére szervezetek sokasága kötött kompromisszumot, és a környezetvédelmi szempontokat háttérbe szorítva kénytelen volt szórólapok millióit kinyomtatni a „jó ügy” érdekében, vagy a reklám hatásának csökkenésével kellett számolnia.

Hallgatók vizsgáztatták az oktatókat a Műegyetemen

A BME Egyetemi Zöld Kör legnagyobb projektje során az egyetem tanszékeit célozta meg – a fiatalok azért indították a Zöld Tanszék Programot, hogy motiválják, s támogassák az Egyetem tanszékeit abban, hogy működésük környezettudatossá váljon.

Hányszor lehet újrahasznosítani a…?

Az earth911.com összegyűjtötte 7 mindennapi hulladék újrahasznosítási jellemzőit.

Kis növény hatalmas potenciállal

A kenaf nevű növény helyettesítheti az újságok alapanyagául szolgáló faerdőket, nem beszélve a benne rejlő további lehetőségekről.

London után New York utcáit is meghódítja a high-tech „bódé”

Fekete, bombaálló, van rajta két LCD monitor, és újságpapír gyűjtésére is alkalmas – miután Londonban beváltak az újrahasznosító egységként és kommunikációs központként használt szerkezetek, New York is beszerez párat belőlük.

Mesébe illő ruhaköltemény

A mesekönyvek az esetek többségében igen rövid életet élnek. „Olvasójuk” darabokra szedi őket, apró miszlikbe tépi szét vagy rágás útján kerülnek feldolgozásra. Azonban vannak kivételek.

Nem kérünk szórólapot!

Bár a postaládákban található nagy mennyiségű szórólap és akciós újság láttán nehéz elhinni, de a GfK Hungária kutatása szerint 2001 óta a múlt évben volt a legmagasabb azok aránya, akik nem kapnak postai úton szórólapot (30 százalék).

Őrült Öko-Tárgyak

Mindenki szeretné az otthonát saját ízlésére szabni, és büszkén megmutatni másoknak, sok esetben azonban ezek a törekvések jelentős ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

Papírcsökkentés az üzletekben – zöldülni akarnak a kereskedők

Bár a papírmentes iroda megvalósítása ma még utópiának tűnik, a felhasználás jelentős csökkentésére lenne lehetőség. Hazánkban azonban a cégek mindössze 20 százaléka használ elektronikus iratkezelést.