Környezetvédelem

Ez lenne a leghatékonyabb napelemes inverter?

A napelemes rendszerek elengedhetetlen eleme az inverter.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kínai Must Energy invertergyártó új, háromfázisú hibrid inverterrel bővíti az európai kínálatát – számol be a PV Magazine. A cég szerint új eszközének maximális hatásfoka 97,5%, európai hatásfoka pedig 97%. A PH1100 EU sorozat három modellből áll, amelyek névleges teljesítménye 8 kW, 10 kW és 12 kW. Az új termékek 48 V-os akkumulátorfeszültséggel, 40 V és 60 V közötti feszültségtartományban működnek. A maximális kisütési áram az egyes modellek névleges teljesítményének megfelelően változik, a 8 kW-os készülék 190 A, a 10 kW-os 210 A, a 12 kW-os pedig 240 A áramerősségű. Maximális egyenáramú bemenetük 10,4 kW és 15,6 kW között mozog. A sorozat továbbá 550 V névleges PV bemeneti feszültséggel, 800 V maximális egyenfeszültséggel és 160 V indítási feszültséggel rendelkezik. A hálózati csatlakozáshoz szükséges minimális feszültség 310 V, a teljes terhelésű egyenfeszültség-tartomány pedig 350 V és 650 V között mozog. 200-600 V közötti maximális teljesítménypont-követési (MPPT) tartományt biztosít mindegyik inverter, és két MPP-követővel van felszerelve.

A falra szerelhető inverter tömege 35 kg, mérete 444 mm x 654,2 mm x 359,2 mm. Működési hőmérséklettartománya -20 C-tól 60 C-ig terjed, 45 C-nál magasabb hőmérsékleten deratálással. A Must Energy öt év garanciát kínál a PH1100 EU sorozatra és a meglévő napelemes rendszerek utólagos felszereléséhez szükséges váltóáramú csatlakozóra.

Az inverter támogatja a párhuzamos akkumulátorcsatlakozásokat, és használható dízelgenerátorból származó energia tárolására is. Az egyéb beépített funkciók közé tartozik a PV ívhiba-érzékelés, a szigetelés elleni védelem, a PV-sztring bemenet fordított polaritásvédelme, a szigetelési ellenállás érzékelése, a maradóáram-felügyeleti egység, a kimeneti túláram-védelem és a kimeneti rövidzárlat-védelem. „Nagy örömmel mutatjuk be a PH1100 EU sorozatot” – nyilatkozta a Must Energy szóvivője. „Ez az úttörő hibrid napelemes inverter mutatja meg rendíthetetlen elkötelezettségünket a megújuló energia hasznosítására szolgáló fejlett megoldások nyújtása iránt. Kivételes hatékonysága, sokoldalúsága és intelligens funkciói ideális választássá teszik az alkalmazások széles skálájához” – tette hozzá.