Érdekességek

Élvezze a teraszt akár ősszel is

A nyár napsütéses napjai elmúltak és közeleg az ősz. A hideg napokon a teraszok és a kertek egyre inkább elnéptelenednek, és fel kell készülni a télre. De ne hagyja, hogy az időjárás elriassza, és még a hidegebb napokon is élvezze a teraszon töltött időt.

Mielőtt a tél igazi tombolása beköszönt, és a kerti bútorok eltűnnek a teraszról, még kihasználhatja a teraszt és élvezheti az utolsó meleg napsugarakat. Csak cserélje le a nyári dekorációkat
ősziekre, terítsen egy meleg takarót a fotelre, és élvezze a friss levegőn a finom teát vagy kávét.

Őszi virágok színjáték

Ha azt szeretné, hogy a teraszon egész évben legyenek növények, akkor válasszon örökzöld növényeket – a magyal, a drótfű vagy a kender a téli hónapokat is átvészeli. De hogy színesebbé tegye őket, tegyen őszi dekorációkat is a cserépbe, például csipkebogyó- vagy tök ágakat.

A krizantémok szintén csodálatos kiegészítői az őszi terasznak, és beltérre is tökéletesek. Óvatosan bánjon velük, mivel törékenyek és hajlamosak a roncsolódásra.

Tök mindenütt, ahová csak nézel

A sütőtök hagyományosan az ősz része. A kis dekoratív példányok a teraszon is jól mutatnak, akár a növények közé ültetve, akár csak egy tálban az asztalra helyezve. De ne féljen a nagyméretűektől sem – üregesítse ki őket, és készítsen belőlük praktikus lámpásokat, amelyek nemcsak megvilágítják esténként a teraszát, hanem kellemes hangulatot is teremtenek.

A meleg színek az ősz lényege

Az őszhöz kapcsolódó színek közé tartozik a sárga, a narancssárga, a piros és a barna. Használja őket párnákon, takarókon, virágokon és dekorációkon. De nem kell túlzásba vinni. A gyertyák vagy a meleg színű fény szintén segíthet a meleg hangulat megteremtésében.

Ne felejtse el a fényt

Ha nem szeretné, hogy a terasz fő fénye vonzza a rovarokat, helyezzen üvegeket az asztalra, és tegyen beléjük gyertyákat. Próbálja ki például a citronellát, amely kellemes illatúvá teszi a teret, és elriasztja a szúnyogokat, így Ön nyugodtan pihenhet és élvezheti az életet.

Vagy tekerjen fényfüzéreket az oszlopok és korlátok köré, hogy szűrt hangulatvilágítást biztosítson. A fényfüzéreket fel is tekerheti és egy nagyobb átlátszó üvegbe helyezheti, de ha színeset választ szokatlan fényjátékban gyönyörködhet.

Legvégül csak annyit kell tennie, hogy teát vagy kávét főz, vagy akár csak tejet melegít, bebújik egy takaróba, és élvezheti a pihenést a teraszon, amíg csak lehet.

 

 

(partner cikk)