kert

AM: az elmúlt években csaknem 200 milliárd forint támogatást kapott a kertészeti ágazat

Csaknem hétezer kertészeti beruházást mintegy 185 milliárd forinttal támogatott a kormány az elmúlt években – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) évzáró szakmai konferenciáján a tárca csütörtöki közleménye szerint.

Praktiker: ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

A naptári nyárnak vége ugyan, de remélhetőleg még sokáig élvezhetjük a Nap melegítő sugarait, a szeptemberi, októberi időszak pedig ideális arra, hogy felkészítsük kertünket, növényeinket az előttünk álló hideg télre.

Teraszfedés – jó ötlet a forró nyárra

A kánikula az idei esztendőben bár későn toppant be, ám annál nagyobb elánnal. Ebben a perzselő forróságban evidens, hogy a legtöbben kikívánkoznak, de hogyan, amikor éget a nap? Nos, a terasz jó megoldás abban az esetben, ha a fedése biztosított. Ez legalább duplán jó ötlet, lévén az a tető, ami nyáron óv a napsugarakkal szemben egyúttal a csapadékot is képes az erkélyen túl tartani. De vajon melyik fedési alternatíva az, ami a valódi, nagybetűs befutó?

A nyár egyik sláger terméke lehet a napelemes pergola

A kertbe telepíthető napelemes rendszer egyelőre csak Amerikában érhető el.

Arra biztatják a bécsieket, májusban ne nyírjanak füvet

A bécsi környezetvédelmi szervezet, a Die Umweltberatung arra biztatja az osztrák főváros lakóit, hogy csatlakozzanak a No Mow May – fűnyírás-mentes május mozgalomhoz és egy hónapon át ne nyírjanak füvet a kertjükben.

Kihirdették az idei Zöld Megoldás-pályázat nyerteseit

A környezetbarát szemléletmód kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni; vallják a tudatos szülők és nevelők. Egyre többen gondolkodnak hasonlóan, és a lehetőségek köre is szélesedik. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) által létrehozott Zöld Megoldás-pályázat keretében 2023-ban újabb projektek valósulnak meg a környezetbarát szemléletmód mentén.

Alapvető szerszámok kerti munkálatokhoz

Kertünk gondozásához rengeteg különféle szerszámot találhatunk a piacon. Ezek közül némelyek létfontosságúak, míg mások teljesen feleslegesek. Összeállításunkban az előbbiekre helyezzük a hangsúlyt. Az alábbi útmutató segít abban, hogy valóban a számunkra legfontosabb eszközöket vásároljuk meg – mindenféle túlárazott, felesleg dolog helyett. Lássuk, mire lesz szükségünk a kertgondozáshoz!

Élvezze a teraszt akár ősszel is

A nyár napsütéses napjai elmúltak és közeleg az ősz. A hideg napokon a teraszok és a kertek egyre inkább elnéptelenednek, és fel kell készülni a télre. De ne hagyja, hogy az időjárás elriassza, és még a hidegebb napokon is élvezze a teraszon töltött időt.

Mit tegyek a lehullott falevelekkel?

Egy új tanulmány rámutat, hogy jobbat teszünk a Földnek, ha a lehullott faleveleket a földön is hagyjuk.