Környezetvédelem

Új beruházásba kezdett a Bácska-Logistik Kft. melynek keretében elektromos autótöltő és új nagyteljesítményű üzemanyag töltőállomás épül

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívásra benyújtott GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01383 azonosító számú, „Hatékonyság növelő beruházás támogatása a Bácska-Logistik Kft-nél” című támogatási kérelem elfogadásra került, melynek keretében a Bácska-Logistik Kft. a Jánoshalmi úton lévő telephelyét, további 2,5 Ha területtel bővítette, ahol 2023. október végéig átadásra kerül egy automata nagy teljesítményű üzemanyag töltőállomás, egy önkiszolgáló jellegű étterem, egy elektromos autótöltő és helyet kap egy 1200 m2-es nagyságú újabb gyártócsarnok is.

A beruházás összértéke 800 millió forint melynek nagyobbik része önerő, az elnyert – feltételesen vissza nem térítendő – támogatás összege: 306.500.502 Ft. Barcsák Róbert tulajdonos, igazgató elmondta, hogy „ a Bácska-Logistik Kft célja mindig is a folyamatos fejlődés és fejlesztés volt, valamint a pontos precíz és versenyképes kiszolgálás fenntartása, még hasonló nehéz időkben is. Éppen ezért, a már meglévő négy kútfejes üzemanyagtöltő állomás bővítése és fejlesztésekként megépülő új töltőállomás, kifejezetten a tehergépjárművek gyors és hatékony kiszolgálását teszi majd lehetővé. A mostani benzinkút ugyanis elérte kapacitásának maximumát, növelte a várakozási időt a tankolók számára, ezért vált szükségessé a személy és teherforgalom kiszolgálási helyének szétválasztása. Az új beruházás keretében szolgáltatásainkat is bővítjük egy önkiszolgáló étteremmel és egy elektromos töltőállomással, de a megvásárolt ipari területen helyet kap majd egy 1200 m2-es gyártócsarnok is.”

A beruházás idén májusban kezdődött, jelenlegi fázisát tekintve, az étterem esetében a falazási munkálatok zajlanak, míg a benzinkútnál a védőtető alapozása elkészült, jelenleg a technológia telepítése van folyamatban. A tervek szerint a benzinkút kivitelezése az idei évben még elkészül.