Környezetvédelem

Hétfőn startol a vízivást népszerűsítő Happy-hét a közoktatásban

Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan.

Március 20. és 24. között az iskolákban és az óvodákban a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők, energiaitalok káros hatásaira figyelmeztető Happy-hét programhoz idén 1031 óvoda és iskola csatlakozott – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Tudatták: az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehetnek részt, melyen 10 darab 150 ezer forint értékű sportszerutalványt nyerhetnek el. A Happy-hét hatását és eredményességét – a pár perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével – felmérő monitoring programon részt vevők között pedig további 20 darab 20 ezer forintos könyvutalványt sorsolnak ki.

A tematikus egészséghetet az intézmények minden évben a március 22-i víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan állíthatják össze; játékos tanórákon, foglalkozásokon, sporteseményeken tanulhatnak a fiatalok a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről, a cukros üdítők, energiaitalok túlzott fogyasztásának káros következményeiről. Ezen programok megszervezéséhez az OGYÉI változatos ötleteket, letölthető segédanyagokat ajánl fel, amelyek a merokanal.hu weboldalon egész évben korlátlanul hozzáférhetőek. Közölték: a Happy-hét rendezvénnyel eddig évente átlagosan 76 ezer fiatalhoz jutottak el a vízfogyasztást népszerűsítő üzenetek.