Érdekességek

Fenntartható és egészséges üdítők ‒ megérkeztek a Microdrinkek

Palackozott üdítő vásárlása helyett mostantól bedobhatunk egy összepréselt gyümölcsökből és növényekből álló kapszulát egy pohár vízbe, és máris kész az egészséges frissítő.

Világszinten jelenleg évente körülbelül 500 milliárd műanyag flakon készül, aminek a felét víz palackozására használják. Ez a mennyiség több mint 8 millió tonna CO2 kibocsátásával jár. Azonban a Waterdrop, amely kizárólag az ízesített italokhoz szükséges esszenciát csomagolja kapszulákba, a termelés során 98%-kal kevesebb CO2-t bocsát ki a palackozott italok gyártóihoz képest. A már 13 országban jelentős sikereket elért osztrák vállalat, a Waterdrop elkötelezett a vízfogyasztás népszerűsítése, valamint a műanyag palackok és cukros üdítők elhagyása mellett. Összepréselt gyümölcsöket és növényeket tartalmazó üdítőkockáikból, az úgynevezett Microdrinkekből percek alatt egészséges frissítőket készíthetünk. A speciális eljárás során az alapanyagokat ‒ amelyek között szerepel fekete ribizli, mangó, cseresznyevirág, gránátalma és csillaggyümölcs ‒ gyengéden kiszárítják, és apró kockákba tömörítik, meghagyva a gyümölcsök és növények vitaminokkal teli intenzív, természetes ízét. Az állandó kínálatban 13 különböző waterdrop® üdítőkocka található, melyek cukor-, glutén- és laktózmentesek, valamint hozzáadott mesterséges ízfokozó nélkül készülnek.

Az üdítőkockák felhasználásához ugyan csak egy pohár vízre van szükség, a Waterdrop mégis különleges hangsúlyt fektet termékeik és kiegészítőik esztétikumára. A kapszulák csomagolásán túl a rozsdamentes acélból, üvegből és fából készült kulacsokat és kiegészítőket letisztult forma, valamint szabad vonalvezetésű díszítés jellemzi, amelyek többféle gyönyörű színben érhetőek el.

A fenntarthatóság nem kiváltság, hanem szükségszerűség ‒ üzeni a vállalat, és ezt igyekszik tettekben is kimutatni. „Műanyag-pozitív” márkaként minden egyes eladott kóstolókészlettel egy műanyag palackot távolítanak el a környezetből. Abban hisznek, hogy amennyire a probléma részét képezzük mindannyian, annyira a megoldásai is vagyunk. Mert minden „microdrop” számít.