Környezetvédelem

Új együttműködő csatlakozott a Mol műanyaghulladék-hasznosításához

A Mol és a Lummus Technology együttműködik a műanyaghulladékok kémiai újrahasznosításában - közölte a Mol kedden az MTI-vel.

A Mol a stratégiai céljai teljesítésével indokolta az együttműködést. Évi 40 ezer tonnás újrahasznosító kapacitásukat a közlemény szerint több 100 ezer tonnára növelnék, és abban is bíznak, hogy a Lummus technológiája hozzájárul üzleti tevékenységük fenntarthatóságához. A Mol tisztában van a körforgásos gazdaságban betöltött döntő szerepével, ezért fontosnak tartja az erős műanyag-újrahasznosítási és hulladékintegrációs portfólió kiépítését – írták. A Lummus abban bízik, hogy az együttműködés segíteni fog a fenntartható megoldások további fejlesztésében. Technológiájukat, amely a műanyaghulladékot nagy értékű alapanyagokká alakítja át, a Mol magyarországi és szlovákiai üzemeiben hasznosítják.  A társaság ezzel olyan megoldást kínál, amely megbízhatóan és gazdaságilag is fenntartható módon, szilárd koksz termelése nélkül segít a hulladékkezelésben – tették hozzá.

A Lummus Technology a közlemény szerint a tiszta üzemanyagok, megújuló energiaforrások, petrolkémiai termékek, polimerek, gázfeldolgozás területén tevékenykedik. Az amerikai cég a honlapján olvasható bemutató szerint többek között katalizátorokat és mérnöki szolgáltatásokat kínál az ügyfeleinek.