Környezetvédelem

Közel 800 ember vett részt a Continental Erdőtisztító Túranapon és Terepfutáson

Ez volt az egyik első olyan verseny Magyarországon, ahol a nevezők szemetet is szedhettek a túrázás során.

A 16. Erdőtisztító Túranapra és Terepfutásra október 28-án került sor a festői Pilisben a Continental Magyarország és a Budapest Sportiroda (BSI) rendezésében. A szervezők a rendezvény mottójával – amely a „Sok lépéssel a kisebb lábnyomért!” – a sportolás, az egészséges életmód, a környezetvédelem, valamint a fenntarthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet.  A két versenykategóriában összesen több mint 16 000 kilométert tettek meg a futók és a túrázók. A terepfutáson 267 résztvevő mérettette meg magát két különböző távon: 21 és 31 kilométeren. 521 túrázó pedig három útvonalon (9, 21 és 31 kilométer) erdőtisztítással egybekötött kirándulással tett környezetünk tisztaságáért. A térségben a Pilisi Parkerdő erdészei korábban annyi hulladékot találtak, mellyel kétszer meg lehetne tölteni a Duna Aréna versenymedencéjét. 

„A Continental célja, hogy a jövő mobilitása fenntartható és biztonságos legyen. Emellett pedig bolygónk védelme is kiemelt figyelmet kap: azon felül, hogy termékeink gyártása során törekszünk környezeti lábnyomunk minimalizálására, igyekszünk támogatni a környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezéseket is – ilyen például a Continental Erdőtisztító Túranap és Terepfutás, mellyel tovább erősítjük törekvéseinket egy zöldebb jövő érdekében. A résztvevők száma is mutatja, hogy összefogással igenis van esély egy tisztább, élhetőbb jövő kialakítására” – mondta el Takács István, a Continental Magyarország országos vállalati kommunikációs vezetője.

Együtt egy tisztább bolygóért!

A kuriózumnak számító esemény támogatójaként a Continental biztosította a szemétszedéshez szükséges eszközöket, valamint gondoskodott a kihelyezett gyűjtőpontokon leadott hulladék elszállításáról. A rendezvény során a túrázók közel 200 zsák szemetet gyűjtöttek össze a Csillaghegy, Pilisborosjenő és Csobánka körüli erdőkből. A fenntarthatóság kiemelten fontos szerepet játszik a vállalat életében, így a nevező természetjárók mellett saját kollégáik is részesei lehettek a szemétszedéssel egybekötött túrázásnak nevezőként, illetve önkéntesként is.  „A Continental csatlakozása az eseményhez új lendületet és tartalmat adott a rendezvénynek, így a résztvevők ezen a napon nem csak élvezték a Pilis déli részének természeti szépségeit, hanem aktívan tettek is a környezetért a szemétgyűjtéssel” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.