Környezetvédelem

Elkezdődött az SZTE Petőfi sugárúti épületének energetikai korszerűsítése

Elkezdődött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Petőfi sugárúti oktatási épületének energetikai korszerűsítése - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A közlemény szerint a beruházásra az SZTE 865,117 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. A tervek szerint július végére megvalósuló energetikai fejlesztés során az épület homlokzatszigetelést kap, a külső ajtókat és ablakokat pedig háromrétegű műanyag nyílászárókra cserélik. A meglévők helyett új, kondenzációs kazánokat állítanak üzembe, indirekt fűtésű melegvíz-tárolót telepítenek, valamint hatékony hőszivattyús rendszert építenek ki. Korszerűsítik a világítást, és bővítik a meglévő napelemes rendszert.

A fejlesztés eredményeképpen csökken az energiafelhasználás, és az épület energetikai besorolása előre láthatóan öt fokozattal javul – áll a közleményben. A fejlesztésre kiírt közbeszerzés eredményét ismertető közlemény szerint a csaknem 4300 négyzetméteres hasznos alapterületű épület korszerűsítését a hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. végzi.