Környezetvédelem

Tóth Edina: a családoknak óriási szerepük van a klímavédelemben

A családoknak óriási szerepük van a klímavédelemben, hiszen mindent, amit tesznek, az kihatással van gyermekeik jövőjére - jelentette ki Tóth Edina, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kormánypárti politikus volt a fővédnöke a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetséggel együttműködésben az Európai Parlamentben szervezett szerdai konferenciának, amelynek témája “A klímaszorongás hatása a családalapításra” volt. Tóth Edina az MTI-nek adott nyilatkozatában a témával kapcsolatban azt mondta: több baloldali politikus azt hangoztatja, hogy az az igazi klímavédelem, ha a fiatalok nem alapítanak családot, mivel a gyermekvállalás környezetszennyezéssel jár. “Mi, keresztény, konzervatív politikusok azonban úgy gondoljuk, hogy ez a felfogás teljes mértékben elhibázott és felvállalhatatlan, mivel véleményünk szerint az igazi környezetvédelem arról szól, hogy az ember harmóniában él a környezettel, továbbá a klímavédelemben a családoknak óriási szerepe van, mivel mindent, amit tesznek, az kihatással van gyermekeik jövőjére” – hangsúlyozta.

A képviselő szerint a fenntartható környezetvédelemhez csak a gyermekszületés által lehet hozzájárulni, hiszen ha nem jönnek gyermekek a világra, akkor a Földnek sincs jövője. A család nem az oka a környezetszennyezésnek, hanem a megoldása a klímavédelemért folytatott harcnak. “Itt az ideje, hogy a téves zöld ideológiák helyett egy igazi családbarát klímavédelmet valósítsunk meg, mi ezért is dolgozunk itt az Európai Parlamentben” – húzta alá. Arról is beszélt, hogy ezek a zöld ideológiák, amelyeknek egyebek között “a család és a nemzet lebontása a céljuk”, annyira hatásosak, hogy tudományos felmérések szerint a Z generációhoz tartozók mintegy 40 százaléka komolyan elgondolkozik a gyermekvállalás kérdésén “klímaszorongás” miatt. “Ez a propaganda, sajnos, működik, és ez ellen fel kell venni a harcot azáltal, hogy megmutatjuk, hogy a teljesen ellenkezője a megoldás” – hívta fel a figyelmet Tóth Edina.