Környezetvédelem

AM: “a jelenben képezzük a jövő agrárszakembereit”

A magyar agráriumnak és az agrárszakképzésnek van múltja, jelene és jövője is, amire bátran építhet a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - jelentett ki az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 120. fennállása alkalmából rendezett ünnepségen, Baján.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Nobilis Márton hozzátette, hogy az iskola jó hírnevének alapja a szakmailag elkötelezett oktatók és a modern, gyakorlatias oktatási környezet, ahol a tanárok és diákok egymást segítve, inspirálva fejlődnek. Az intézmény 120 éve elköteleződött arra, hogy még vonzóbbá tegye a fiatalok számára az agrárszakmát. Itt generációk sorra szerezhettek magas szintű szakmai tudást, ami lehetővé tette számukra, hogy jelentős mértékben hozzájáruljanak Magyarország gazdaságához – írták. Nobilis Márton a közlemény szerint kiemelte, a 21. század kihívásaira való felkészülés jegyében a KEHOP 5.2.2 pályázat támogatásával napelem-rendszert és modern fűtési megoldásokat alakítottak ki az intézményben. Az épületek modernizálása és az infrastruktúra folyamatos fejlesztése azt mutatja, az iskola nem elégszik meg azzal, hogy a múlt hírnevét ápolja, hanem nyitott a jövő kihívásaira is. A duális képzési programjaik és az ipari partnerkapcsolatok jelzik, hogy az intézmény valós tapasztalatokkal készíti fel a diákokat a szakmai életre. Az iskola nemcsak diákokat nevel, hanem szakembereket és közösségi vezetőket formál, biztosítva ezzel a szakma és a vidéki élet megújulását és megtartását.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a szakképzési rendszer az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül. A következő tanévek is folyamatos változásokat ígérnek. A robotizáció, a technológiai újítások új kihívásokat jelentenek mind a tanulóknak, mind az oktatóknak. Az iskola diákjai a modern technológiákat és módszereket sajátíthatnak el, miközben tisztában vannak azzal, hogy a múltból merített tudás nélkülözhetetlen a jövő sikeréhez. A kormány pedig továbbra is elkötelezett az oktatás és a szakképzés folyamatos támogatásában – tette hozzá a közlemény szerint.