Környezetvédelem

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A “nagy tavaszi élelmiszergyűjtésre” az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon, péntek délutántól szombat estig – áll az egyesület keddi közleményében. A szervezet arra kéri a vevőket, hogy vásárlásaik alkalmával a nélkülözők számára is tegyenek egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába. A rászorulók részére leginkább a rizs, a hús- vagy készételkonzervek, a szószok-mártások, a keksz, a csokoládé, a tészta, a tartós tej, az édesség és a további hűtést nem igénylő termékek jelentik a legnagyobb segítséget – teszik hozzá.

Az adományok a gyűjtést követő hetekben az egyes áruházak környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével kerülnek majd a rászorulókhoz. Az Élelmiszerbank nevéhez fűződnek többek között az ország legnagyobb karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányai: a legutóbbi adventi időszakban 70 ezer ember számára állítottak össze 5 kilós adománycsomagokat egy hétvégi megmozdulás eredményeként. Felidézték, hogy 2023. óta májusban is tart élelmiszergyűjtést az egyesület. Akkor az adománygyűjtő akcióban 95 ezer kilogramm élelmiszer gyűlt össze, amely az ünnepi időszakot is felülmúlta.