Környezetvédelem

Zöld technológiákat szállítana Bécs Kínának

Szándéknyilatkozatot írt alá a múlt héten Bécs a kínai Sencsen várossal arról, hogy a jövőben elmélyítsék az együttműködést a zöld technológiák, a smart city, a digitalizáció és az élettudományok terén. Ez nyolc hónapon belül a harmadik ilyen megállapodás. Korábban Bangkokkal és Sanghajjal írtak alá hasonlót.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Bécset világszerte zöld, élhető és nemzetközi metropoliszként tartják számon, a klíma- és környezetvédelem terén felettébb aktív és innovatív cégekkel. A Sencsennel való együttműködés megnyitja az utat a bécsi cégek és startupok zöld technológiákon alapuló projektjei előtt a Távol-Kelet felé és intenzívebbé teszi a két város kapcsolatát, valamint a tudáscserét – mondta Peter Hanke a Bécsi Gazdasági Ügynökség elnöke annak kapcsán, hogy az osztrák főváros és Sencsen szándéknyilatkozatot írt alá a múlt héten.

Az együttműködés célja, hogy Bécs megmutassa Sencsennek, miként támogatják a szén-dioxid- kibocsátás csökkentését és a klímasemlegességet célzó projekteket, az osztrák főváros cégei pedig részesülhessenek a kínai régió növekedéséből és innovációs potenciáljából. Sencsent a kínai gazdasági növekedés egyik motorjaként tartják számon, ahol relatív magas az életminőség. Az 1980-ban különleges gazdasági zónaként kijelölt városnak ma körülbelül 17 millió lakosa van, ezzel Kína harmadik legnépesebb városa. Hongkonggal, Kantonnal (Kuangcsou) és Makaóval része a Gyöngy-folyó deltájánál kialakult megarégiónak.

A Bécs és Sencsen közti szándéknyilatkozat nyolc hónapon belül már a harmadik ilyen megállapodás –
korábban Bangkokkal és Sanghajjal írt alá szándéknyilatkozatot az osztrák főváros.