Megújuló energiaforrások

Megalakult a Magyar Energiaközösségek és Rugalmassági Szolgáltatók Szövetsége

Megalakult az energiapiacon megjelenő új piaci szereplők - az energiaközösségek és rugalmassági szolgáltató aggregátorok - érdekeit védő szakmai szervezet, a Magyar Energiaközösségek és Rugalmassági Szolgáltatók Szövetsége (MERSZ) - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatásuk szerint július 21-én a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) adott helyet az újonnan megalakult szervezet alapító közgyűlésének. A szövetség azzal a céllal jött létre, hogy az energiapiac hazai és nemzetközi szereplőivel közösen szakmai és szabályozási javaslatokat fogalmazzon meg. Célja a decentralizált energiapiac kiépítése, segítve ezzel a megfizethető, fenntartható és ellátásbiztos energiapiaci modell kiépítését. A szövetséget 15 alapító tag, már meglévő energiaközösségek és rugalmassági szolgáltatók hozták létre, és szeptemberben további rendes és pártoló tagok csatlakozásával számolnak. Közölték: a MERSZ jelentkezését várja minden olyan, leendő vagy már bejegyzett energiaközösségnek, illetve rugalmassági szolgáltatónak, akik szeretnének értesülni a legfrissebb, őket érintő piaci változásokról, valamint közös szakmai támogatás útján tenni kívánnak érdekeik előmozdításáért.

A szövetség tagja mások mellett a Bravosolar Kft., Cigándi Város Önkormányzata, a Danubia Energia Kft., az E.ON Energiatermelő Kft., az Energiabörze Kft., az Energo Hungary Kft., az Ewiser Energy Trade Kft., a Magyar Természetvédők Szövetsége és a VPP Energiakereskedő Kft.