Öko-drive

Megérkezett az elektromos Mercedes- Maybach

Az EQS 680 lesz a Mercedes-Maybach első teljesen elektromos modellje.

Bemutatta a Mercedes-Maybach a Mercedes-Benz EQS utcai terepjáró felturbózott változatát, az EQS 680 SUV-ot – számol be az okodrive.hu. A teljesen elektromos utcai luxusterepjárónak több figyelemreméltó tulajdonsága is van.

A Mercedes-Benz alvállalataként működő Maybach luxusmodellekre specializálódott, a gyártó 2016 óta foglalkozik az elektromos autók gondolatával. Ekkor mutatták be a Vision Mercedes-Maybach 6 nevű e-kupé tervét, majd 2018-ban jött a Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nevű utcai terepjáró koncepciója. Bár az anyavállalatnál az elmúlt években komoly előmozdulások történtek az elektromos mobilitás terén, a Maybach még nem dobott piacra teljesen elektromos modellt.

Az EQS 680 alapja a Mercedes-Benz elektromos SUV-architektúrája, ám kívül és belül is megtalálhatóak a Maybach egyedi vonásai. „A Mercedes-Maybach ügyfelei rendkívüli dolgokat várnak el, és mi arra törekszünk, hogy felülmúljuk magas elvárásaikat. A Mercedes-Maybach EQS SUV egyesíti a digitális és elektromos vezetésre irányuló törekvéseinket a luxusszegmensre való összpontosítással. A Mercedes-Maybach legelső tisztán elektromos meghajtású járműve a Mercedes-Benz legjobb technológiáit egészíti ki a csak a Mercedes-Maybachnál elérhető extra kényelemmel és egyedi részletekkel” – mondta Ola Källenius, a Mercedes-Benz csoport igazgatótanácsának elnöke.

Kívülről a modell leginkább szembetűnő részlete a krómos megjelenés, az egyedi lámpák és a gondosan megtervezett aerodinamika. Belül minden megtalálható, ami kielégíti a mai luxusautókkal szemben támasztott elvárásokat a dizájnos digitális kijelzőktől a hátsó ülésekben elérhető masszásfunkción át a 15 hangszóróból álló hangrendszerig.

Az autó 4,1 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer per órára, maximális sebessége 210 kilométer per óra. Váltóáramú töltési ideje 12,75 óra 0-ról 100 százalékra, az egyenáramú gyorstöltés esetében 31 perc alatt lehet 10-ről 80 százalékra tölteni. A kocsi hatótávja 15 percnyi gyorstöltéssel akár 220 kilométer is lehet. A modell ára egyelőre nem ismert, ezt csak az őszi piacra dobás közeledtével fogják bejelenteni.