Öko-drive

BKK: biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Szent István körúton

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között - közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A fejlesztés csatlakozik a Váci úti és a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpáros útvonalhoz, és a rakpartokon, az Andrássy úton, a Baross utcán és az Üllői úton keresztül több kerületet is “felfűz” a kerékpáros úthálózatra – írták. Hozzátették: a hiányzó szakaszokon – a Budapest Közút Zrt. kivitelezésében – részben pollerekkel védett kerékpársáv, más szakaszokon az autóbuszok és a kerékpárral haladók közlekedését segítő közös sávok létesültek. A Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is kétszer két forgalmi sáv áll az autóval közlekedők rendelkezésére.

Hangsúlyozták: a fővárosi önkormányzat és a BKK célja az volt, hogy a Szent István körút áteresztőképessége ne csökkenjen, ugyanakkor valamennyi közlekedési módot teljes biztonsággal lehessen használni.