Technika

Hányszor lehet újrahasznosítani a…?

Az earth911.com összegyűjtötte 7 mindennapi hulladék újrahasznosítási jellemzőit.

Az alumínium a leggyakrabban újrahasznosított anyagok egyike – gyakorlatilag korlátlanul, örökké újrafeldolgozható. Az amerikai The Aluminum Association szerint ráadásul átlagosan mindössze 60 nappal azután, hogy a fogyasztó a szemetesbe dobta, új termék készül az alumínium-hulladékból. Az acél, a réz és az üveg az alumíniumhoz hasonlóan akárhányszor újrafeldolgozhatók.

A papírt típusától függően 5-7 alkalommal lehet újrahasznosítani. A normál nyomtató- vagy másolópapír több alkalommal, míg az alacsonyabb minőségű újságpapír kevesebbszer használható fel.

Az anyagát alkotó erős szálaknak köszönhetően a kartont sokszor és sokféle formában dolgozzák fel újra. Szemben a fémekkel vagy az üveggel, a kartondobozokból az eredetitől eltérő funkciójú termék is készülhet, például építési alapanyagok.

A műanyagból készült tárgyakból legfeljebb egyszer jöhet létre azonos termék. A műanyag zacskók vagy palackok általában más céllal, ruhaként, bútorként vagy egyéb módon válnak ismét hasznossá. Az EPS, vagyis az expandált polisztirol különleges eljárást igényel, mivel 98%-ban levegőből áll. Általában csomagolóanyagokat készítenek belőle.

Forrás: http://earth911.com