Frisomat

Apró „zöldek” környezetbarát acélcsarnokban

Hőszigetelés, hőszabályozás, páralecsapódás elkerülése, megfelelő fényviszonyok vagy éppen az arra kiválóan alkalmas tetőn elhelyezett napenergia hasznosító eszközök – ezek mind megoldhatók a csekély környezetterheléssel gyártható és építhető könnyűszerkezetes acélcsarnokokban. Számos hasznos jellemző mellett nézzünk egy új, „zöld a zöldben” megközelítést is!

Hol takaríthat meg energiát, aki acélcsarnokot épít?

Építkezéssel járó telephely bővítéskor az épület típusról való döntéssel a beruházó nem csak arról dönt, hogy mennyire lesz energiatakarékos a későbbi működés, hanem arról is, hogy addig mennyi energia fogy, míg maga az épület elkészül. Talán meglepő, de egy könnyűszerkezetes acélcsarnok teljes életciklusát tekintve számos helyen energiatakarékosabb más technológiával épülő társainál. Lássuk!

Építőipar: mitől lesz a csarnoképítés környezetkímélő

Min múlik, hogy az építőipari termelés, vagy például egy acélcsarnok építése környezetbarát legyen – csupán címszavakban: gyártástechnológián, a megújuló energiafelhasználáson, az újrahasznosítható alapanyagon, az optimalizált anyaghasználaton és fuvaron, esetleg a költséghatékonyságot kínáló standardizált megoldások alkalmazásán. Nézzük részletesebben!