szigetelés

Három éven belül fenntartható működésre tér át a Market csoport

Három éven belül, az építőiparban Magyarországon elsőként, fenntartható vállalati működésre tér át a Market csoport, amely a tervek szerint két éven belül 30 százalékkal csökkenti 2019-hez képest a közvetlen és közvetett módon előálló üvegházhatásúgáz-kibocsátását – derül ki a 11 tagvállalatból álló, közel 1400 munkavállalót foglalkoztató építőipari cég immár második alkalommal, önként kiadott fenntarthatósági jelentéséből.

A városi hőszigetek csökkentése érdekében indult program Szegeden

A városi hőszigethatás felmérése és csökkentése érdekében indult program uniós támogatással Szegeden – közölte Nagy Sándor (Momentum) városfejlesztési alpolgármester csütörtökön.

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája az MTI-vel.

Mitől lesz ökotudatos egy otthon?

Az ökotudatosság több tényezőből áll össze. Először is: csak annyi energiát használunk el, amennyire valóban szükségünk van, másodszor: csökkentjük otthonunk károsanyag-kibocsátását, végül tudatosan vásárolunk, közlekedünk, utazunk. Nézzük meg, hogy lehet valóban környezettudatos otthont teremtenünk.

Felújították a római katolikus egyházmegye nyíregyházi szociális otthonát

Befejeződött a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő szociális otthon energetikai felújítása Nyíregyházán – közölte az egyházmegye az MTI-vel.

Minden, amit tudni akartál az energiatakarékos otthonokról!

Mindenki energiatakarékos otthonra vágyik napjainkban, hiszen manapság másról sem hallunk az építőiparban, mint a napenergia és a különböző energiahatékony megoldások előnyeiről. Hogy is néz ki egy fenntartható otthon és hogyan segíthet nekünk megteremteni egy generálkivitelező Budapest környékén? Tarts velünk!

Közösen épít hőszigetelőanyag-gyárat a Masterplast és a Market

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Masterplast cégcsoport és a Market Építő Zrt. két új, kőzetgyapot hőszigetelő anyagot előállító gyár létrehozására Magyarországon és Szerbiában – jelentették be a társaságok közös sajtótájékoztatójukon Budapesten pénteken.

Év végéig féláron hőszigetelhetjük a házunkat

Az otthonfelújítási támogatással december 31-ig a beruházás árának 50 százalékát is visszakaphatják a családok.

Hangszigetelés a teljesség igénye nélkül

A csendes vidéki környezetben talán nem is tűnik fel a hangszigetelés hiánya. Viszont egy zajos városban már sokkal lényegesebb az olyan élettér kialakítása, ami mentes a kívülről érkező zajok negatív hatásaitól. Természetesen mindez megoldható a megfelelő hangszigeteléssel.

Spórolhatok vele, ha szalmával szigetelem a házam?

Egy régi technológiát borított új köntösbe egy hazai vállalkozás,