szigetelés

Minden, amit tudni akartál az energiatakarékos otthonokról!

Mindenki energiatakarékos otthonra vágyik napjainkban, hiszen manapság másról sem hallunk az építőiparban, mint a napenergia és a különböző energiahatékony megoldások előnyeiről. Hogy is néz ki egy fenntartható otthon és hogyan segíthet nekünk megteremteni egy generálkivitelező Budapest környékén? Tarts velünk!

Közösen épít hőszigetelőanyag-gyárat a Masterplast és a Market

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Masterplast cégcsoport és a Market Építő Zrt. két új, kőzetgyapot hőszigetelő anyagot előállító gyár létrehozására Magyarországon és Szerbiában – jelentették be a társaságok közös sajtótájékoztatójukon Budapesten pénteken.

Év végéig féláron hőszigetelhetjük a házunkat

Az otthonfelújítási támogatással december 31-ig a beruházás árának 50 százalékát is visszakaphatják a családok.

Hangszigetelés a teljesség igénye nélkül

A csendes vidéki környezetben talán nem is tűnik fel a hangszigetelés hiánya. Viszont egy zajos városban már sokkal lényegesebb az olyan élettér kialakítása, ami mentes a kívülről érkező zajok negatív hatásaitól. Természetesen mindez megoldható a megfelelő hangszigeteléssel.

Spórolhatok vele, ha szalmával szigetelem a házam?

Egy régi technológiát borított új köntösbe egy hazai vállalkozás,

A természet elkészítette a tökéletes hőszigetelő anyagot?

Richard Meier a temgerparton sétálva talált rá a tökéletes hőszigetelő anyagra.

Tetőablak választás – ne csak az üvegre figyeljünk!

Nyílászáró csere estén továbbra is gyakran hallani, – legyen az ajtó, ablak, vagy tetőtéri ablak – hogy a minőséget az üvegrétegek száma, ami leginkább meghatározza. Ezzel szemben az igazság az, hogy különösen egy ablak esetén, amely több alkotóelemből áll, minden ilyen elem minősége fontos szerepet játszik a teljes szerkezet megítélését illetően. Nézzünk egy példát a Roto előre szerelt tetőablakai esetében is.