Környezetvédelem

Hangszigetelés a teljesség igénye nélkül

A csendes vidéki környezetben talán nem is tűnik fel a hangszigetelés hiánya. Viszont egy zajos városban már sokkal lényegesebb az olyan élettér kialakítása, ami mentes a kívülről érkező zajok negatív hatásaitól. Természetesen mindez megoldható a megfelelő hangszigeteléssel.

Mivel érhető el hatékony hangszigetelés?

Ennek a kérdésnek a megválaszolására általában a nyílászárókat szokták felhozni, amiben kétségkívül van igazság. Egy minőségi PVC ablak, amely többkamrás profillal rendelkezik, rendkívül jól teljesít a hang- és hőszigetelés terén. Hasonló a helyzet a biztonsági ajtókkal, amelyek amellett, hogy növelik biztonságunkat, a nemkívánatos zajokat is képesek kívül tartani.

De mi a helyzet a falakkal? Mert az erős zajok bizony azokon is átszűrődhetnek. Mivel merev felületeknek számítanak, ezért felveszik a rezgéseket és továbbítják az épület minden szegletébe. Azt gondolhatnánk, hogy a megoldás az egyszerű polisztirol hőszigetelésben rejlik. Tény, hogy valamelyest csendesebbé válik a környezet, de nem véletlen, hogy ezeket elsősorban hőszigetelés céljából alkalmazzák.

A Rockwool kőzetgyapot viszont minden tekintetben ideális választás, mivel többféle lehetőség közül választhatunk a hangszigetelés tekintetében. Egy épületbe nemcsak kívülről szűrődhetnek be a zajok, az is problémát okozhat, hogyha az egyik helyiségből áthallatszanak a hangok a másikba. Erre is kínálnak megoldást a létezik megoldás, mégpedig a Rockwooll kőzetgyapotok formájában.

Egy jó kőzetgyapot rendszer hanggátló gipszkartonnal, akár 49-55 decibelt is képes felfogni. A minőségi hangszigetelő Rockwool kőzetgyapotok alkalmazása során az anyag testsűrűsége az, amivel elérhető a kívánt hatás.

Rockwool hangszigetelés többféle kivitelben

Az előtétfalak vagy gipszkarton válaszfalak esetében a legmagasabb akusztikai követelmények is teljesülnek a Rockwool Airrock termékcsaláddal.

Hasonlóan kitűnő paraméterekkel rendelkezik a Rockwool Frontrock Super, ami szintén műgyanta kötésű és teljes keresztmetszetében víztaszító. Kimondottan az épületek homlokzati szigeteléséhez ajánlott a használata.