Érdekességek

Milyen karórát vegyek?

Manapság egy karóra már sokkal több, mint egy sima használati tárgy vagy egy kiegészítő.

Persze még mindig vannak olyanok, akik az idő követésére vásárolnak ilyen eszközt, de valljuk be, ma már jelentős azok száma, aki inkább divatkellékként viselnek karórát. Tulajdonképpen azonban mindegy, hogy melyik csoportba tartozol, a lényeg az, hogy ez a kellék megmondja azt, ki is vagy valójában. Érdemes tehát mindig a személyiségedhez passzoló változatot választani.

De vajon milyet érdemes beszerezni? Cikkünkben ehhez nyújtunk egy kis segítséget számodra!

Melyik karóra illik hozzám a legjobban?

Fogós kérdés, hiszen erre nincs egyértelmű válasz. Sosem szabad azonban az alapján vásárolni kiegészítőt, hogy éppen mit látsz a másikon, hiszen az nem biztos, hogy neked is jól áll, vagy egyszerűen passzol a stílusodhoz. Nem mindig egyszerű eldönteni, hogy melyik karóra illene a leginkább hozzád. Nem is lehetetlen azonban kifogni egy tökéletes darabot, amit egész évben előszeretettel viselsz majd.

Sokszor érdemes az ösztönökre hallgatni és egy olyan kellék mellett letenni a voksodat, ami megdobogtatja a szívedet. Egy igazán minőségi darab ráadásul hosszú évekre lehet a hű társad, így nem érdemes olcsó és gyorsan elhasználódó fajtát választani.

Fontos tudnod azonban azt is, hogy nem igazán létezik olyan karóra, amely minden alkalomhoz illeszkedik. Rendben van, ha tartasz otthon elegáns típust, az azonban nem igazán passzol egy sportos és kirándulós eseményhez. Nem árt tehát ezt a szempontot is megfontolnod, amikor kiegészítőt szerzel be. 

A divatórák palettája

Az elmúlt időszakban egyre elterjedtebbek lettek az úgynevezett divatórák, amik általában egy ismertebb márkától származnak. Ezek sok esetben inkább feldobják az összképet, mintsem praktikussági szempontnak felelnek meg. Persze vannak még olyanok, akik néha tényleg ránéznek azért, hogy megtudják, mennyi is az idő, de valljuk be, valószínűleg Te sem emiatt keresel karórát. 

Ezeknek a gyártmányoknak az esetében azonban sokszor nem a minőség kerül többe, hiszen itt a márkajelzésért fizetsz. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lennének tartósak és hosszú életűek, hiszen általában bőven tovább bírják, mint egy olcsóbb kiadás. Érdemes azonban mindenképpen körültekintően választanod, vizsgáld meg azt is, hogy a szerkezet melyik gyártótól származik, hiszen az bírja működésre az eszközt. 

Sportos vagy elegáns karórát érdemes választani?

Ez attól is függhet, hogy sport közben, vagy netán üzleti eseményeken tervezed inkább hordani az új karórádat. Nem mindegy, hogy az üzleti életben vagy jártas, folyamatosan eseményeken és konferenciákon veszel részt, vagy otthonról dolgozol, és sokat jársz el sportolni. Az minden esetben elmondható, hogy az egyes darabok között többféle változatból válogathatsz, hiszen létezik olyan sportóra is, amely már a mindennapokban is tökéletesen megállja a helyét. Ugyanúgy kaphatóak elegáns modellek, amiket akár sportoláshoz is felvehetsz. 

Milyen legyen az óra szíja?

Lehet szó bőrszíjas és fémszíjas változatról egyaránt, itt már csak az a kérdés, hogy Te magad mire vágysz igazán. Melyiket tartod praktikusabbnak és hasznosabbnak? A szíjak esetében azonban sajnos nem gondoljuk át a dolgot eléggé. A megjelenésed tökéletesítéséhez azonban rendkívül fontos, hogy milyen típust szerzel be. Egy elegánsabb modellhez sokkal jobb, ha bőrszíjjal rendelkezőt választasz. Ezzel szemben a fémszíjas karórák sokkal inkább a sportos oldalt képviselik. Persze ez a trend is átalakulóban van, de összességében még mindig az mondható el, hogy egy bőr résszel ellátott karóra sokkal elegánsabb hatást kelt, mint egy fémből gyártott darab. 

Mi a helyzet az antiallergén kiegészítőkkel?

Természetesen a gyártók azokról sem mondtak le, akik valamilyen allergiától szenvednek. Számos antiallergén karóra van a piacon, amelyek között ugyanúgy találhatsz stílusos, üzleti megjelenésre alkalmas kivitelt, illetve sportoláshoz viselhető darabot egyaránt. A fémmel kapcsolatos betegségek esetében a leggyakoribb probléma a nikkel, ami sok esetben jár bőrpírral, de vannak olyanok, akiknél még hólyagosodást is okozhat. Ha Te is ezekkel a problémákkal küzdesz, akkor érdemes megnézni ezeket a típusokat, hátha találsz az igényeidet kielégítő modellt. 

 

 

 

(partner cikk)