Érdekességek

Átadták a magyar tudomány kategóriában az idei Junior Prima Díjakat

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében - tájékoztatta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfőn az MTI-t.

A 17. alkalommal megítélt elismeréseket a díjazottak Erdei Annától, az MTA főtitkár-helyettesétől, Zátrok Ildikótól, az MFB vezérigazgató-helyettesétől és Sipos-Tompa Leventétől, az MFB elnök-vezérigazgatójától vették át hétfőn – áll a közleményben. A Junior Prima Díj idei győztesei Abdai Judit (etológia), Biró Zsófia (jogtudományok, gazdaságtudományok), Boza István (közgazdaságtan), Csípő Tamás (orvostudomány), Kutus Bence (kémia), Mester Dávid (kémia), Polyák Helga (biológia), Prokop Susanne (orvostudomány), Szlancsik Attila (műszaki tudományok/anyagtudomány), Varga Tamás (fizika) – áll a közleményben.

Mint felidézik, a Magyar Fejlesztési Bank és a Prima Primissima Alapítvány 2007-ben hívta életre a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriáját; az elismerést azok a fiatal tudósok kaphatják, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez. A díjazottak kiválasztásáról az egyetemektől, kutatóintézetektől érkezett jelölések alapján szakmai zsűri döntött. A bank közleményében hozzáteszi, hogy az MFB 2-2 millió forinttal támogatja a díjazottakat.